Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 Na ZŠ Národní chtějí Montessori školku a první stupeň

 PRACHATICE - 10. července 2012 - 12:00 - Na základní škole Národní v Prachaticích by mohla vzniknout Montessori mateřská škola a později také první stupeň. Usiluje o to vedení školy. Projednávání nápadu je zatím na samém začátku a projektový záměr míří na stůl radním. Definitivní slovo při jeho schvalování budou mít zastupitelé.

 Text: Tomáš Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Montessori pedagogika je vzdělávací program, který vytvořila zhruba před sto lety italská lékařka a pedagožka Marie Montessori. Zjednodušeně řečeno jde o učení dítěte založené na jeho přirozené vnitřní motivaci, zvídavosti a touze poznávat něco nového. Na pravidlech výchovy se podílejí i děti. Tento typ pedagogiky získává stále více na oblibě a vznikají i první školky a školy, které podle něj učí.

   Projekt, který má naše redakce k dispozici, připravily ředitelka školy Hana Bolková, Dagmar Kozlová a Martina Zíková, která se Montessori pedagogikou v Prachaticích dlouhodobě zabývá. Jeho hlavní snahou je najít využití pro prázdné prostory školy a přijít s typem výuky, o který je zájem.

   V první etapě by měla už příští rok v prostorách školy, které využívá zatím občanské sdružení Portus pro mateřské centrum Sluníčko a nízkoprahový klub Céčko, vzniknout školka a první stupeň školy by se pak změnil na Montessori. Nová školka by mohla pomoct řešit i to, že čtyři prachatické školky jsou plné.

   Odhad nákladů na stavební úpravy i vybavení je zhruba jeden a půl milionu korun. Platy učitelek školky by hradilo ministerstvo školství a škola nečeká kvůli novému projektu výrazný nárůst provozních nákladů. 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

PR: RŮŽIČKA nářadí nástroje o vás pečuje od roku 1992

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...

Více...