Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

 Těžba Vltavínů u Netolic čeká na poslední povolení

 NETOLICE - 27. června 2012 - 18:00 - Příprava těžby vltavínů v lokalitě Brusenského mlýna u Hrbova u Netolic se dostala do poslední fáze. Soukromá těžební společnost, která tu má pozemky pronajaté od netolické radnice, už čeká na poslední povolení.

 Text: Tomáš Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...  

   Netolice se v této lokalitě potýkaly dlouhé roky s nelegální těžbou. Město tu dokonce nechalo vyhlásit do lesa zákaz vstupu a na nelegální kopáče podalo několik trestních oznámení. Nakonec radnice přišla s tím, že nechá Vltavíny vytěžit a našla společnost, které lokalitu pronajala. Ta tu provedla potřebné průzkumy a nyní čeká na povolení k těžbě. "Předpokládáme, že by se letos mělo začít těžit," řekl starosta Netolic Oldřich Petrášek.

   Společnost městu platí zatím ročně deset tisíc korun za pronájem pozemků a po zahájení těžby má tato částka stoupnout na tři sta tisíc korun.

   Vltavíny jsou polodrahokamy z přírodního skla, které pravděpodobně vznikly při pádu zhruba kilometrového meteoritu do oblasti mezi Mnichovem, Norimberkem a Stuttgartem. Cena za gram surového vltavínu se pohybuje ve stovkách korun.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...