Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 OBRAZEM: Dopravní soutěž základních škol praktických

 PRACHATICE - 16. června 2012 - 12:04 - V prachatickém areálu domu dětí a mládeže se ve čtvrtek 14. června uskutečnilo okresní kolo dopravní soutěže ZŠ praktických. Pořadatelem byla ZŠ Zlatá Stezka 387 Prachatice. Slavnostní zahájení obstarali roztleskávačky s roztleskávači.

 Text a foto: Ladislav Beran

Akce slev. Co jsme připravili?  

   Žáci během dopravní soutěže plnili úkoly v jízdě na kole, museli předvést zručnost, slalom mezi kuželkami, přenést nádobu, jízdu přes překážky a mezi kameny, aby v závěru zastavili přesně na místě.

   Na dopravním hřišti museli zvládnout pravidla silničního provozu. Někdy i zde byla netrpělivost a jelo se na červenou, což byla velká ztráta bodů. Někdy se jelo i rychle a tak bylo vidět i dopravní nehodu cyklisty - naštěstí bez zranění.

   Na provoz a pravidla dohlíželi policisté z dopravního inspektorátu Územního celku policie ČR Prachatice, kteří někdy dětem vysvětlili zásady správné jízdy i jak by mělo vypadat jízdní kolo pro provoz na komunikacích.

   Další úkoly děti plnily na stanovišti Českého Červeného kříže. I zde ukázaly, že umí hodně a zejména při cvicích v první pomoci si počínaly zdatně. Na závěr byl připraven písemný test.



I. kategorie:

1. místo - družstvo ŽŠ Prachatice
2. místo - družstvo ZŠp Volary
3. místo - družstvo DD Žíchovec



II. kategorie:

1. místo - družstvo ZŠ Prachatice
2. místo - družstvo DD Žíchovec
3. místo - družstvo ZŠp Vimperk

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...