Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 Prachatice zažijí první festival velkých dechových orchestrů

 PRACHATICE - 12. června 2012 - 15:17 - Prachatice čeká historicky první Mezinárodní festival velkých dechových orchestrů. Uskuteční se v sobotu 23. června na Velkém náměstí a půjde o jednodenní akci, na kterou se do města sjede přes dvě stě muzikantů ze tří zemí. Orchestry nabídnou nejen tradiční dechovku a pochody, ale hlavně moderní a filmovou, rockovou a symfonickou hudbu v úpravě pro velké orchestry a nebude chybět ani rocková a taneční zábava.

 Text: Tomáš Přibyl

Akce slev. Co jsme připravili?  

   Festival připravuje prachatický dechový orchestr pod vedením dirigenta Václava Franze. "Tuto myšlenku nosím v hlavě celé roky a letos někdy v lednu jsem si uvědomil, že naše město slaví sedmisté výročí od nejstarší písemné zmínky o něm jako městě a tak jsem si řekl, že tato akce by mohla být důstojnou součástí oslav tohoto jubilea," řekl Václav Franz novinářům. Na přípravě festivalu se podílí i Město Prachatice a KIS města Prachatic.

   Kromě domácího dechového orchestru, který nedávno přivezl dvě první místa z velkého mezinárodního festivalu v Belgii, přijede také dlouhou řadou cen ověnčený dechový orchestr vimperské základní umělecké školy. Zahraničí budou zastupovat orchestry Gradska glazba Virovitica z Chorvatska a Musikverein Concordia Durlangen z Německa. "Tento výběr není náhodný. Chorvatský orchestr sousedí s Daruvarem, kde žije česká komunita, takže ti muzikanti, kteří přijedou, přinejmenším jejich vedení, mají české předky a hovoří česky. Vedení německého orchestru a jejich spolupracovníci pochází z českého pohraničí. Takže jsou to orchestry, které mají vazbu na Českou republiku," řekl Václav Franz.

   Akci podpořilo grantem Město Prachatice a Jihočeský kraj a hlavním donátorem je právě dirigent prachatického orchestru a podnikatel Václav Franz.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...