Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 Díky benefičnímu koncertu koupí nemocnice inkubátor

 PRACHATICE - 12. června 2012 - 8:55 - Druhý ročník benefičního koncertu a dětského dne pro prachatickou nemocnici vynesl 55 000 korun. Uskutečnil se v sobotu 9. června opět u Martinského mlýna nedaleko Trhových Svinů a společně s nemocnicí ho připravila agentura Martin Production.

 Text: Tomáš Přibyl, foto poskytli organizátoři

Akce slev. Co jsme připravili?  

   "Na letošním benefičním koncertu, který úžasně moderovala Markéta Mayerová, zazpívali mimo jiné Petr Kotvald, Jitka Zelenková, Marek Ztracený, Kamélie, Martina Balogová, Martin France, Bohuš Matuš, Yveta Blanarovičová, Světlana Nálepková, Vlasta Horváth a další. Děkujeme všem účinkujícím, divákům i sponzorům za jejich podporu a těšíme se příští rok na setkání již na 3. ročníku," uvedl ředitel prachatické nemocnice Michal Čarvaš.

   I přes nepřízeň počasí přišlo letos na benefici a dětský den více dětí a kromě vystoupení řady zpěváků pro ně byly připraveny i hry a soutěže.

   Z výtěžku nemocnice zaplatí část nákladů na pořízení nového inkubátoru pro novorozence. "Ten zajišťuje optimální podmínky pro novorozence, kteří potřebují tuto podporu vzhledem ke komplikacím v těhotenství (předčasně narozené děti, děti s vrozenou infekcí nebo vrozenou vadou) či během složitého porodu. Umožňuje přesně obohatit množství kyslíku ve vzduchu, který novorozenec dýchá, zajišťuje jeho zvlhčování, pomáhá novorozenci udržovat tělesnou teplotu. Umožňuje novorozence sledovat, vyšetřovat, ošetřovat i krmit, aniž by musel toto přívětivé prostředí opustit," vysvětlil Michal Čarvaš.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...