Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 I letos se můžete vydat na Šumavu s průvodci za divočinou

 ŠUMAVA - 4. června 2012 - 9:00 - Již pátou sezónu zahajuje projekt Správy NP a CHKO Šumava s názvem Průvodci divočinou. Zájemci o výpravy do nejrozsáhlejších území národního parku opět mohou využít rezervačního systému, který byl spuštěn na webových stránkách www.npsumava.cz dnes 4. června.

 Z redakční pošty: Jana Zvettlerová, Správa NP a CHKO Šumava

Akce slev. Co jsme připravili?  

   Pro letošní sezónu připravila Správa NP a CHKO Šumava opět pestrou nabídku výprav za divočinou – turisté si tak mohou vybrat z osmi tras, které je zavedou do šesti oblastí parku.

   Původní horské pralesy mohou návštěvníci obdivovat na Trojmezné a na Smrčině. Další výprava, jejíž výchozí bod je v Srní, nabídne unikátní podívanou na hluboký kaňon řeky Křemelné. Návštěvníci se také budou moci podívat do člověkem opuštěného Vltavského luhu a domova tetřeva na Modravských pláních. Poprvé se v loňském roce pořádaly výpravy na hraniční hřeben Polomu u Železné Rudy, spojené s návštěvou unikátní oblasti Medvědích Jam, a i ty budou letos pokračovat.

   "Návštěvníky bude na výpravách doprovázet celkem dvanáct odborně proškolených místních průvodců, kteří jsou sdruženi s dalšími šumavskými průvodci ve spolku Šumavská krajina bez hranic," řekl vedoucí oddělení vztahů s veřejností Josef Štemberk.

   Do nejvzácnějších území národního parku může výjimečně vstoupit jen omezený počet osob. Ochranné předpisy proto povolují nahlédnout do domova vzácných živočichů a rostlin jen malým skupinám, čítajícím osm až patnáct osob. 

   Již tradičně si mohou zájemci o vycházky s průvodci za divočinou místo rezervovat prostřednictvím registračního systému, který najdou na internetových stránkách www.npsumava.cz. "Především délka a náročnost trasy, ale také velikost skupiny, určuje výši poplatku za průvodce. Částky se pohybují od 180 až do 380 korun za celodenní poznávací exkurzi. Zájemci si místo zajistí rezervací termínu a uhrazením poplatku za průvodce předem, tím pádem nejsou blokována místa nerozhodnými zájemci," upřesnil Josef Štemberk.

   Loni se v rámci tohoto programu zúčastnilo bezmála tisíc osob jednasedmdesáti výprav za divočinou a letos si mohou návštěvníci vybrat z podobného počtu termínů.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...