Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 OBRAZEM: Každoroční školení zdravotnických záchranářů

 PRACHATICE - 2. června 2012 - 18:34 - Na prachatické základně Zdravotnické záchranné služby se ve středu 30. května uskutečnila zajímavá akce. Pracovníci ZZS zde absolvovali každoroční školení. Cílem bylo sjednotit činnosti na místě zásahu, procvičit se ve zdravotnických dovednostech a vyzkoušet si novinky v oboru.

 Text a foto: Tomáš Přibyl

Akce slev. Co jsme připravili?  

   Velmi zajímavé bylo stanoviště, kde byly připraveny modelové situace hromadného neštěstí, jako například dopravní nehoda osobního vozidla a autobusu, samotného autobusu, či vykolejení vlaku. Zde byly rozmístěny figuríny s popisem zranění a záchranáři museli provést roztřídění pacientů, označit je podle závažnosti a podat zprávu operačnímu středisku.

   Zdravotničtí záchranáři si ujednotili postupy a vyzkoušeli si novinky, zejména při resuscitaci, stabilizaci pacienta a zajištění základních životních funkcí, včetně přístupu do cévního řečiště novou metodou, kterou je navrtání kosti. Tato metoda se zkoušela na prasečích nožkách, což bylo velmi zajímavé a poučné. Záchranářům s přípravou pomáhali a rovněž resuscitaci si vyzkoušeli dobrovolní pracovníci Červeného kříže z prachatické místní skupiny.

   Akci zorganizoval Jiří Matěják s kolektivem lektorů ZZS Jihočeského kraje.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...