Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 OBRAZEM: Přijeďte do nového Areálu lesních her

 ŠUMAVA - 31. května 2012 - 16:30 - Informační středisko a Středisko environmentální výchovy Správy NP a CHKO Šumava ve Stožci zve malé i velké návštěvníky do nového atraktivního Areálu lesních her. Tato oáza zábavy, poznávání a relaxace byla slavnostně otevřena ve Stožci ve čtvrtek 31. května.

 Text: Jana Zvettlerová, NP a CHKO Šumava, foto: Ladislav Beran

Akce slev. Co jsme připravili?  

   Rodiče a děti se mohu těšit z nového Areálu lesních her, který vznikl poblíž Informačního střediska (IS) a Střediska environmentální výchovy (SEV) Stožec v rámci česko-německého projektu Rozšíření služeb a návštěvnické infrastruktury Národního parku Šumava/Národního parku Bavorský les.

   Naučná čtyři kilometry dlouhá stezka, která je obohacena o řadu interaktivních prvků, ukazuje návštěvníkům areálu svět živočichů a rostlin lesního ekosystému. "Po celé trase stezky účastníky provází puštík bělavý. Učí je poznávat různé živočišné a rostlinné druhy šumavských lesů, hraje si s nimi na stopaře a seznamuje je s místními druhy stromů, pod jejichž kůru je nechá také nahlédnout," řekla Martina Kučerová, metodička pro SEV Správy NP a CHKO Šumava. 

   Areál nabízí kromě poznatků také zábavu, při které se přítomní například stanou na chvíli datlem, budou překonávat různé překážky nebo se zaposlouchají do zvuků lesa. Do her se mohou též zapojit i turisté z německy mluvících zemí, průvodní texty jsou totiž napsány také v německém jazyce. "Projekt byl realizován za podpory Evropské unie, a to z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj, Operační program Česká republika-Svobodný stát Bavorsko," sdělila manažerka projektů Správy NP a CHKO Šumava Jana Slonková.

   Areálu lesních her ve Stožci bude pro veřejnost volně přístupný po celý rok.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...