Hlavní strana
 

Zprávy   Kriminalita   Publicistika   Kultura   Fotoreportáže   Inzerce   Názory   Počasí   FACEBOOK   Sportovní odkazy

 
Více...

www.foto-show.cz

Více...

 

www.prachatickonews.cz - Zprávy

 OBRAZEM: Protest zemědělců proti zrušení zelené nafty

 PRACHATICKO - 24. května 2012 - 15:33 - Část zemědělců prachatického okresu vyjádřila protestní jízdou techniky na silnici první třídy číslo 131 z Vimperka do Čkyně a zpět ve středu 23. května svůj nesouhlas zejména se zrušením příplatku na zelenou naftu a s vládní zemědělskou politikou. Zemědělci regionu se tak připojili k protestům svých kolegů na různých místech republiky.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto poskytl: Petr Němec

Akce slev. Co jsme připravili?  

   Kolona se vydala na cestu ve středu v 9:00. "Vyjeli jsme ze Lčovic s traktory a nákladními auty ozdobenými českými vlaječkami a transparenty a po absolvování cesty do Čkyně a zpět jsme se v půl jedenácté opět vrátili k bramborárně ve Lčovicích. Cestou, která proběhla bez problémů,  jsme poslouchali rádio a slyšeli jsme, že vláda už schválila balík opatření, včetně zvýšení DPH a zrušení zelené nafty," uvedla ředitelka Agrární komory okresu Prachatice Jaroslava Štambaská.

   Šlo však ještě o víc. "Že by tato naše vláda přihlédla k názorům zemědělců, to jsme ani moc nečekali. Za důležitější považujeme, že jsme se dokázali ozvat, dát najevo svůj názor. Víme, že se naše protesty mnohým nelíbí, ale takoví lidé by se měli opravdu zamyslet. Vždyť zrušení zelené nafty se může promítnout do cen pěstovaných plodin, ale i výrobků v živočišné výrobě, a tím do dražšího jídla pro nás všechny. Nikomu by také nemělo být lhostejné, že vláda dostatečně nedbá ani na to, co budeme jíst. Jestli to budou kvalitní potraviny nebo třeba ze zahraničí dovážená křehčená kuřata, ve kterých je až padesát procent vody, dále potraviny s kyselinou mravenčí, která je u nás zakázaná, či dokonce výrobky s průmyslovou solí určenou na silnice," říká Jaroslava Štambaská. Protest zemědělců byl zaměřen i proti chystanému zavedení nové spotřební daně na tzv. tichá vína. 

Máte informace stojící za zveřejnění? Nečekejte až zavoláme a ozvěte se nám sami.

Napište nám e-mail nebo volejte:

+420 724 576 434 a 

+420 607 640 368

 

TOPlist

 

Více...

Více...

 
Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena
Redakce - Reklama