Hlavní strana
 

Zprávy   Kriminalita   Publicistika   Kultura   Fotoreportáže   Inzerce   Názory   Počasí   FACEBOOK   Sportovní odkazy

 

www.foto-show.cz

Více...

Více...

 

www.prachatickonews.cz - Zprávy

 OBRAZEM: Pohádkové království se představuje v Netolicích

 NETOLICE - 17. února 2012 - 10:38 - V netolickém muzeu JUDr. Otakara Kudrny byla ve čtvrtek 16. února otevřena výstava nazvaná Deset let Pohádkového království Zdeňka Trošky s logovtipy Jaroslava Kerlese. Společně ji zahájili starosta Netolic Oldřich Petrášek, pohádkový kancléř Marcel Goetz a pohádkový ministr malování Jaroslav Kerles. 

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

Akce slev. Co jsme připravili?  

   Součástí výstavy je i panel věnovaný 10. výročí Informačního centra v Netolicích. Zpřístupněné výstavy souvisejí s chystaným Pohádkovým dnem 16. března v Netolicích, na který přijede speciálním vlakem i pohádkový král Zdeněk první Troška.

   Zasvěceným průvodcem výstavou se stal pohádkový kancléř Marcel Goetz z Mapcentra České Budějovice. Výstava přehledně dokumentuje dosavadní činnost Pohádkového království, které od počátku provází Kerlesova kreslená postavička kapra Jakuba, která se stále vyvíjí. Nechybí tu prezentace projektu na veletrzích cestovního ruchu ani publikační činnost, které vévodí knižní Vyprávění kapra Jakuba, jehož autorkou je Bára Stluková a obsahuje také vyprávění z Netolic. Na výstavě má své místo rovněž dokumentace pravidelně pořádaných Pohádkových dnů, pohádkové a soutěžní pohlednice, ukázka pohádkových peněz, pohádkový pas a vandrovní knížka a řada dalších dokladů pestré činnosti týmu Pohádkového království.

   Zároveň s putovní výstavou byla v netolickém muzeu zahájena celoroční soutěž návštěvníků výstavy O nejlepší logovtip roku 2012. Podrobnější informace o ní najdete níže v tomto článku. 

   Součástí vernisáže byla i mezinárodní soutěž o Nejlepší rohlíkovou pomazánku. Z jedenácti přihlášených vzorků vyhodnotila porota jako nejchutnější pomazánku Jana Homuta, na druhém místě skončila Jitka Homutová a dvě třetí místa obsadily Christine Gerstmeier a Jiřina Petrášková. Vernisážovým hostům všeho věku však chutnaly určitě všechny.

   Už za necelý měsíc, v pátek 16. března, se v Netolicích uskuteční pro širokou veřejnost jubilejní X. Pohádkový den s králem Zdeňkem Troškou. Toho sem podle slov pohádkového ministra království železnic Pavla Kosmaty přiveze s celým doprovodem Tak Trošku pohádkový vlak z Českých Budějovic. Potáhne ho lokomotiva řady 310 Kafemlejnek. Výborný tip na pohádkový výlet zejména pro děti!

Máte informace stojící za zveřejnění? Nečekejte až zavoláme a ozvěte se nám sami.

Napište nám e-mail nebo volejte:

+420 724 576 434 a 

+420 607 640 368

 

TOPlist

 

Více...

Více...

 
Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena
Redakce - Reklama