![]() |
Zprávy - Kriminalita - Publicistika - Kultura - Fotoreportáže - Inzerce - Názory - Počasí - FACEBOOK - Sportovní odkazy |
![]() |
OBRAZEM: Otevřena první rybí restaurace ve Vodňanech VODŇANY - 3. července 2011 - 13:42 - První rybí restauraci v novodobé historii Vodňan otevřeli v pátek 1. července ve Zlatém soudku na náměstí. Město staleté rybářské tradice by se tak mělo stát celoročně ještě atraktivnější pro občany, hosty z blízkého i vzdálenějšího okolí a návštěvníky jižních Čech z tuzemska i ze zahraničí. Text a foto: Zdeněk Přibyl Slavnostní okamžik se odehrál za účasti hostů i zvědavých občanů. Po úvodním hudebním vystoupení se ujal slova starosta Vodňan Viktor Blaščák. Jak uvedl, ověřil si v písemných pramenech, že se jedná o historicky vůbec první rybí restauraci ve Vodňanech. Popřál provozovateli restaurace Karlovi Jarmarovi hodně úspěchů v podnikání a všem návštěvníkům pěkné zážitky. Provoz restaurace pak zahájili spolu s provozovatelem slavnostním přestřižením pásky, po kterém následoval přípitek. Otevření rybí restaurace ve zrekonstruovaných prostorách U soudku se stalo významným okamžikem i pro nové vedení města. "Naše radnice, které objekt patří, společně se soukromým podnikatelem Karlem Jarmarem tak přispívá k plnění jednoho z bodů nově schváleného strategického plánu rozvoje města. Ten klade důraz rovněž na rybářskou tradici Vodňan," uvedl vodňanský místostarosta Pavel Janšta. A že se mají návštěvníci Soudku na co těšit, o tom se mohli přesvědčit už jeho první hosté. "Připravili jsme na otevření například tolstolobika na šalvěji či lososa na tymiánu. Hosty by měl zaujmout také tataráček z lososa," prozradil nám provozovatel restaurace a šéfkuchař se sedmiletou praxí Karel Jarmar. Jak jsme zjistili, tataráček připravuje z uzeného a syrového lososa, nakrájeného na malé kostičky, prostříknutého citronovou šťávou a dobře uleželého. V brzké době rozšíří restaurace svou nabídku například také o rybí saláty a klobásy. "Mám domluvenu spolupráci s vynikajícím mistrem kuchařského řemesla a rybích specialit zvláště panem Milošem Štěpničkou, autorem kuchařky Rybí receptář. Už se na to moc těším," řekl pro StrakonickoNews dvaatřicetiletý sympatický Karel Jarmar. U soudku bude otevřeno od deseti dopoledne do deseti večer, o víkendu pak s prodlouženou otevírací dobou do 24:00. Restaurace bude fungovat také jako závodní stravování s dodávkou jídel do podniků.
|
Máte informace stojící za zveřejnění? Nečekejte až zavoláme a ozvěte se nám sami. Napište nám e-mail nebo volejte: +420 724 576 434 a +420 607 640 368
|
|