Hlavní strana.
 

Zprávy - Kriminalita - Publicistika - Kultura - Fotoreportáže - Pozvánky - Inzerce - Názory - Počasí - FACEBOOK - FOTBAL - HOKEJ

 
Chcete vědět více? Stačí kliknout.

www.foto-show.cz

www.alarmyvelek.cz

Více...

www.aaasedacky.cz

 

 

 

 

 

www.prachatickonews.cz - Zprávy

  Prachatický jilm je ve finále ankety Strom roku

 PRACHATICE - 27. srpna 2010 - 7:44 - Prachatický stromový sympaťák se dostal do finále republikové ankety Strom roku, kterou pořádá řadu let Nadace Partnerství. Jilm horský stojící před základní školou v ulici Zlatá stezka v anketě reprezentuje Jihočeský kraj. 

 Text a foto: Tomáš Přibyl 

Akce slev. Co jsme připravili?     www.adrenalin-libin.cz

   Jilm horský navrhla do ankety radnice a žáci základní školy a on prošel až do dvanáctičlenného finále. Strom je vysoký 22 metrů a obvod jeho kmene je 391 centimetrů. V loňském roce vyhrál městem vyhlášenou regionální anketu O největšího stromového sympaťáka města Prachatic a letos se dočkal odborného ošetření. Žáci školy také zasadili u školy jeho mladšího bratra.    Jilm je starý zhruba 150 let. Stojí u něj kříž z roku 1863, kdy byl pravděpodobně vysazen. 

   O pořadí se hlasováním rozhoduje až do 10. října. O hlasování najde více zde. Hlasovat je možné také prostřednictvím SMS ve tvaru DMS STROM5 na číslo 87 777. Cena jedné SMS je 30 Kč. Nadace Partnerství obdrží 27 korun, které poputují do veřejné sbírky a umožní výsadbu nových stromů. "Podporujeme především sázení, která přispívají k rozmanitosti krajiny nebo upevnění vztahu ke konkrétnímu místu a jeho historii. Granty se neomezují pouze na samotnou výsadbu - jejich nedílnou součástí je účast širšího okruhu lidí, kterým není lhostejné jejich okolí a které přiláká nadšení a zajímavé nápady iniciátorů výsadby," uvedla na stránkách nadace vedoucí programu Miroslava Drobílková. 

Zvětšit

Zvětšit