Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 V Roku u Sušice se víc než padesátka fotografů klaní Šumavě

 SUŠICE, PRACHATICE - 26. května 2019  9:50 - Už týden hostí kaple v Roku, který je částí města Sušice na Klatovsku, naprosto ojedinělou výstavu. Jmenuje se Šumava více než 50 objektivy a uspořádali ji společně Rok u Sušice, Nakladatelství Video-Foto-Kunc a Toník (Yetti) Jelínek. Výstava fotografií, která skládá poklonu Šumavě v nejrůznějších ročních obdobích a podobách, tu potrvá do 13. října.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

  Výstava v kapli P. Marie Karmelské v Roku je přístupná veřejnosti každou neděli od 14:00 do 17:00. Mimořádné prohlídky je možné domluvit s Václavem Blažkem, který má telefon 724 315 715. Už vernisáž výstavy v sobotu 18. května se stala významnou kulturně společenskou událostí pro obec a široké okolí. Za krásného počasí přišla a přijela na ni více než stovka spokojených vernisážových hostů zblízka i zdaleka. Nechyběla ani většina vystavujících autorů.

   Na parkování aut využili návštěvníci snad každé možné místečko. Ke kapli i tak museli kousek pěšky a tam se jim naskytl obrázek z říše pohádek o Šumavě. Ve stínu košaté lípy pod svažitou rozkvetlou loukou stojí opravená a našlechtěná kaple, která poskytla přístřeší více než padesátce fotografií od stejného počtu autorů - fotografů Šumavy.

   Účastníky vernisáže přivítal starosta jedenáctitisícové pošumavské Sušice Petr Mottl, o opravách kaple v Roku informoval místostarosta František Jelínek. Představitelům města za pohostinnost a možnost vystavovat fotografie Šumavy v kapli v Roku poděkoval Vladimír Kunc, zkušený fotograf Šumavy a kurátor výstavy. Ten zvlášťě ocenil velký kus práce, který na přípravě výstavy a zejména při mistrovské instalaci v kapli odvedli manželé Jaroslava a Václav Blažkovi, písničkář Toník (Yetti) Jelínek, fotograf Vladislav Hošek a další.

   Vernisáží příjemně provázela dvojice hudebníků - s kytarou a zpěvem Toník (Yetti) Jelínek, který má ke kapli v Roku vřelý osobní vztah, a s  banjem v rukou muzikant, pedagog a fotograf Jan Tláskal.

   Bohatý byl i doprovodný program - nabídka pohlednic Šumavy a Roku s výhledem do kraje od Vládi Hoška, anketa pro návštěvníky a kniha hostů, dárkové pivo s etiketou kaple, chutné, pestré a stylové pohoštění, pivo i limo teklo proudem zdarma. Pobavení přineslo i společné fotografování autorů stejně jako večerní šumavský táborák.

   Dobrá věc se podařila. Fotografie si mohou návštěvníci prohlížet zblízka přímo v úrovni očí a ponořit se tak do nepřeberných krás Šumavy. Budete-li mít příležitost, nenechte si tuto výstavu ujít! Už při vernisáži se sem objednával celý autobus zájemců. A Sušice rozhodně také stojí za návštěvu!

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist