Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Na železnicích na Prachaticku bude jezdit nový dopravce

 PRACHATICKO - 17. března 2015 - 10:43 - Jihočeský kraj už vybral nového železničního dopravce na tratích na Prachaticku. Podle zatím nepravomocného výsledku výběrového řízení se jím má stát od prosince příštího roku společnost GW Train Regio.

 Text: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Hledání nového dopravce formou podobnou výběrovému řízení je jihočeská novinka, od které si kraj slibuje kvalitnější, dostupnější a ekonomicky výhodnější veřejnou dopravu. Nyní se tři roky trvající proces dostal k výběru vítěze. "Ze tří nabídek uchazečů byla krajem vybrána jako nejvhodnější nabídka akciové společnosti GW Train Regio. Na druhém místě byla vyhodnocena nabídka společnosti ARRIVA MORAVA a.s. a na třetím Českých drah, a.s. Předmětem hodnocení byla ekonomická výhodnost nabídek, kde vedle ceny byla posuzována i kvalita nabízených služeb vyjádřená zejména nadstandardním vybavením vozidel," uvedl mluvčí kraje Radek Šíma. O vítězi najdete více na jeho internetových stránkách www.gwtr.cz.

   Firma má provozovat železniční dopravu patnáct let od prosince 2016 na tratích z Českých Budějovic do Černého Kříže, z Čičenic do Nového Údolí a ze Strakonic do Volar. Jde o zakázku, jejíž hodnota byla odhadnuta před výběrem na 2,25 miliardy korun.

   Výsledek zatím není platný, protože běží lhůta pro odvolání. "Abychom nenarušili průběh dokončení celého nabídkového řízení, nemůžeme zatím sdělovat žádné bližší informace. Nicméně se domníváme, že účast tří uchazečů s konkurenceschopnými a kvalitními nabídkami a předpokládaná úspora finančních prostředků státu a kraje v řádu několika stovek milionů korun za dobu patnáct let ukazuje, že cesta, kterou jsme se vydali, je cestou správnou," uvedl k tomu hejtman Jiří Zimola.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist