Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Prachatice by se mohly dostat k UNESCO i přes loutkářství

 PRACHATICE - 25. února 2015 - 11:11 - Možnosti zviditelnění Prachatic díky tomu, že by se mohly nepřímo dostat na seznam světového kulturního dědictví, jsou nově dvě. K pokusu o zápis Zlaté stezky na tento seznam, se přidala i snaha zapsat tam také české loutkářství jako nehmotný statek.

 Text: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Souhlas se zahájením přípravy zapsání Zlaté stezky na seznam světového kulturního dědictví schválilo před necelými dvěma roky prachatické zastupitelstvo. Příprava žádosti o zapsání českého loutkářství je o něco dál, protože už bylo na konci minulého roku zapsáno na Seznam nemateriálních statků tradiční lidové kultury České republiky. Tento zápis musí žádosti předcházet. Na přípravě pracuje několik institucí z České i Slovenské republiky, protože jde o společnou žádost.

   České loutkářství má přitom v Prachaticích své zastoupení v podobě Muzea české loutky a cirkusu a i v našem regionu je jeho tradice stále živá například v podobě tradiční letní divadelní přehlídky loutkových pohádek na vimperském zámku nazvané Vimperský Kašpárek. 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist