Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Zastupitelé osvobodili batolata od placení poplatku za odpad

 PRACHATICE - 15. ledna 2015 - 11:04 - Batolata do věku jednoho roku jsou nově v Prachaticích osvobozena od povinnosti platit poplatek za odpad. Rozhodli o tom zastupitelé napříč politickým spektrem, když schválili novou verzi vyhlášky o tomto poplatku.

 Text: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   "V minulosti docházelo k takovým věcem, že složenka za odpad přišla třeba dřív, než se vrátila maminka z porodnice a podobně. To ale není hlavní důvod - tím je, abychom nějakým způsobem podpořili prorodinou politiku města - tohle je jeden ze způsobů," řekl starosta Martin Malý, který návrh předložil.

   Město toto rozhodnutí bude stát ročně kolik desítek tisíc korun - podle počtu narozených dětí - pokud tuto slevu nerozpočte do poplatku ostatním obyvatelům. Termín, kdy mají úředníci posílat složenku v době prvních narozenin dětí, není součástí nové úpravy. Vyhláška v nové podobě zřejmě nemá retrospektivní platnost a rodičů, kteří za své dítě mladší jednoho roku zaplatili před její změnou, s vrácením poplatku počítat zřejmě nemohou. Respektive tento problém zastupitelé neřešili. 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist