Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Výtěžek Tříkrálové sbírky je opět rekordní - překonal 300 000

 PRACHATICKO - 13. ledna 2015 - 10:27 - Tříkrálová sbírka na Prachaticku trhá rok co rok rekordy, co se týče výtěžku. Ani letošní rok není výjimkou a za to je třeba poděkovat především těm, kteří do sbírky přispěli a všem koledníkům.

 Text: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   V kasičkách bylo celkem 312 320 korun, což je o sedmdesát tisíc než loni. "Na Prachaticku koledovalo 52 skupinek s 60ti zapečetěnými kasičkami (někteří měli více kasiček). Koledovalo se nejen v Prachaticích, ale i v Ktiši, Volarech, Strunkovicích nad Blanicí, Netolicích, Lhenicích, Záblatí, Husinci, Vlachově Březí a dalších přidružených obcích," uvedla Kateřina Budišová z prachatické farní charity, která sbírku v našem regionu organizovala v prachatickém vikariátu.

   V jednotlivých charitách zůstává 65% z výtěžku. Zbytek jde na pomoc v zahraničí. V Prachaticích zamíří peníze na tradiční projekty. "Farní charita Prachatice použije získaný výtěžek na Charitní domov sv. Dominika Savia pro matky s dětmi, Terénní sociální program Most naděje a Dům sv. Petra pro muže. Malá část peněz bude opět poukázána na účet prachatického hospice," vysvětlila Kateřina Budišová.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist