Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 PRACHATICE: Radnice začíná připravovat obnovu letního kina

 PRACHATICE - 9. ledna 2015 - 10:05 - Vedení prachatické radnice se pustilo do přípravy rekonstrukce letního kina. A to tím, že vyrazilo na zkušenou do Klatov, kde podobný areál obnovovali díky dotaci loni. Cílem je v letním kině obnovit promítání, ale také upravit ho tak, aby se tu mohly konat například koncerty, taneční a jiná vystoupení nebo festivaly.

 Text: Tomáš Přibyl 

   www.dre-kon.cz

   Práce jsou na samém začátku a s největší pravděpodobností půjde o běh na dlouho trať - pokud bude investice závislá na dotacích, není jisté, že se ji podaří v tomto volebním období vůbec realizovat. Nyní má přijít na řadu posouzení stavu letního kina a následný výběr projektanta.

   Zveřejnění se už dočkala řada představ nebo požadavků, které by kino mělo po rekonstrukci splňovat. Například počet míst k sezení by se měl pohybovat od 300 do 350 a měla by se tu objevit úplně nová sedadla. "Počítá se také s vytvořením plochy mezi pódiem a hledištěm například pro tančící návštěvníky, se zastřešením části hlediště, nebo novou promítací plochou s možností zakrytí při akcích, kdy by její bílá barva rušila," vyjmenoval některé plány vedoucí odboru stavebně správního a regionálního rozvoje Antonín Jurčo.

   Nové podium by mělo dostat mobilní zastřešení a měly by u něj vzniknout šatny pro vystupující. V plánech je počítáno i s technickým zázemím a garáží pro Kulturní a informační služby města, ale také s kioskem, bezbariérovým WC, novými povrchy a oplocením.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist