Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Loňské Mezinárodní setkání plavců a vorařů ožije na výstavě

 PRACHATICE - 31. října 2014 - 8:00 - Folklorní soubor Libín-S Prachatice chce připomenout loňské mezinárodní setkání plavců a vorařů ŠUMAVA 2013. Proto uspořádá v galerii Zimní zahrada v nové radnici v Prachaticích česko-francouzskou výstavu fotografií a kreseb ze setkání. Informoval o tom předseda sdružení Libín-S Prachatice Hynek Hladík. Vernisáž výstavy bude v pondělí 3. listopadu v 16:00.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto: Hynek Hladík

   www.dre-kon.cz  

   Výstava představí to nejlepší z archivu folklorního sdružení Libín-S Prachatice a z grafik Christana Lafaye. Nese název Ozvěny mezinárodního setkání plavců a vorařů Šumava 2013. Symbolicky se uskuteční právě v letošním roce, který je rokem 25. výročí vzniku souboru Libín-S Prachatice.

   "Během prvních červencových dnů 2013 zavítali do Prachatic členové plaveckých a vorařských spolků z deseti států Evropy na mezinárodní setkání plavců a vorařů, jehož hostitelem byl jeden ze členů Mezinárodní asociace plavců a vorařů - folklorní soubor Libín-S Prachatice. Svým přátelům chtěli Libíňáci představit svůj hranice překračující projekt šumavského folklorního festivalu Setkání s tradicí na Schwarzenberském plavebním kanálu," uvedl Hynek Hladík.

   V průběhu čtyř dnů mezinárodního setkání bylo podle jeho slov možné nejen v Prachaticích, ale také v hornorakouském Aigenu, na česko-rakouských hranicích mezi Zvonkovou a Sonnenwaldem i na Jeleních Vrších u Nové Pece potkat muže s kreslířským blokem, jak si dělá malované poznámky.

   "Byl to Francouz Christian Lafaye z Confrérie St.Nicolas des radeliers de la Loue, tedy z Bratrstva Svatého Mikuláše vorařů od řeky Loue. A Libíňáci zase dělali fotodokumentaci z celého setkání. Cílem jejich objektivů byli nejen účastníci setkání, mezi nimi i Christian Lafay, mnohdy při pilné práci," dodává autor mnoha snímků Hynek Hladík. Máme se tedy na co těšit.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...