Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Koalice hotová, Prachatice povedou Martin Malý a Jan Klimeš

 PRACHATICE - 27. října 2014 - 22:20 - Dnes, 27. října v podvečer, skončilo povolební vyjednávání podepsáním koaliční smlouvy mezi Nezávislými, ČSSD a ANO 2011. Podle ní povede město v příštích čtyřech letech jako starosta Martin Malý (Nezávislí), místostarostou bude Jan Klimeš (ČSSD). Konečné slovo o rozdělení postů budou mít zastupitelé na ustavujícím zasedání zastupitelstva. To se sejde v pondělí 3. listopadu ve 13:00 v Národním domě. Jeho jednání je ze zákona veřejné.

 Text: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz  

   Potvrdily se tak informace naší redakce, že vyjednávání už dospělo do fáze dolaďování koaliční smlouvy a detailů. Koalice Nezávislých, ČSSD a ANO byla od počátku vyjednávání nejpravděpodobnějším povolebním uspořádáním.

   Nezávislí budou mít většinu v městské radě. Sedmičlenná rada bude pracovat ve složení: Martin Malý, Hana Mrázová, Vladimír Lang a Václav Kuneš (všichni Nezávislí), dále Jan Klimeš a Jana Krejsová (ČSSD) a Radka Paulová (ANO).    

   "Další pokračování ve všech projektech rozvoje města v duchu našeho volebního hesla Pojďme společně dál. S našimi koaličními partnery se shodujeme téměř na všem. Dokončit bude například třeba zateplení škol, vybudovat nový sběrný dvůr, připravit smysluplné využití letního kina nebo v příštím roce zateplit speciální školu a dům s pečovatelskou službou," odpověděl vítěz prachatických voleb a lídr sdružení Nezávislí Martin Malý na otázku, kam především chce nové vedení města směřovat své úsilí. 

   Požádali jsme ho také o charakteristiku utvořené koalice. "Bránil bych se označení, že je středo - levá. V komunální sféře a v podmínkách našeho města přece nelze říci, že zateplení škol je levé nebo pravé, je prostě reálné," uvedl Martin Malý a dodal: "Do práce se chceme pustit bez odkladů, úkolů počínaje rozpočtem na příští rok nás čeká dost. Kromě ostřílených matadorů z Nezávislých nebo ČSSD se do práce zapojí i takříkajíc nováčci z ANO. A těm musíme dopřát se s věcmi dobře seznámit."

   Kontrolní a finanční výbor se podle slov Martina Malého budou volit až na dalším zasedání zastupitelstva. Podobně i složení komisí, jako poradních orgánů městské rady, přijde na řadu později.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...