Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Šumavský národní park varuje před pády stromů vinou větru  

 VIMPERK - 22. října 2014 - 16:52 - Na možné pády stromů v šumavských lesích vlivem silného větru upozornila dnes, ve středu 22. října odpoledne Správa Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava. Její varování platí i pro zítřejší, čtvrteční den.

 Text: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   "Dnes 22. října a zítra 23. října doporučujeme návštěvníkům, aby nevstupovali na turistické stezky a do lesních porostů, ve kterých došlo k odeschnutí horního stromového patra, a to z důvodu silného větru. Stojící souše při takových meteorologických podmínkách, které na Šumavě stále panují, jsou vysokým rizikem ohrožující život. Oblasti s tímto rizikem jsou označeny informační cedulí upozorňující na nebezpečí pádu stromů - vstup na vlastní nebezpečí," uvedl mluvčí Jan Dvořák.

   Zaměstnanci Správy NP a CHKO Šumava, lesníci a pracovníci Informační a strážní služby pravidelně monitorují turistické trasy a v případě padlých kmenů přes turistickou trasu podle možností tyto překážky odstraňují. Současně sledují stav stojících souší a rizikové stromy kácí, ujišťuje Správa parku a CHKO Šumava.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...