Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Prachatická Městská knihovna se skví v České knize rekordů

 PRACHATICE - 22. října 2014 - 15:50 - Městská knihovna Prachatice vytvořila český rekord nejvíce čtoucích a poslouchajících lidí. Stalo se to v pondělí 24. září. Nyní knihovna na svůj rekord dostala glejt od Agentury Dobrý den v Pelhřimově. Ta jí udělila Certifikát o vytvoření nového českého rekordu.

 Text: Zdeněk Přibyl, obrázky poskytla Městská knihovna Prachatice

   www.dre-kon.cz

   Ve spolupráci se základními školami, knihovnami a dalšími institucemi ČR uspořádala Městská knihovna Prachatice v rámci 7. ročníku akce Na kolech po knihovnách regionu - ECCE LIBRI rekordní pokus. Při něm se společnému čtení, tedy čtení a poslechu četby, věnovalo současně ve stejnou chvíli po dobu 10 minut (8:00 - 8:10) celkem 15 876 lidí ve 152 institucích.

   Na všech místech se četl text z knihy O víle Majolence a profesorovi z Prachatic. "Knihu napsali v minulém školním roce při Lekcích tvůrčího psaní dětští čtenáři naší knihovny a dále žáci ZŠ Zlatá stezka 240, pod vedením spisovatele Hynka Klimka. Půvabné ilustrace v ní vytvořila Zdeňka Študlarová. Spojení práce knihovníků, učitelů, spisovatelů, dětí a rodičů dalo vzniknout půvabné knize, která vede k regionálnímu poznání místa," píše se na webu prachatické Městské knihovny. Kniha byla pokřtěna 13. září při Podzimních slavnostech v Prachaticích.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...