Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: V Portusu odstartoval sluníčkový projekt coworking 

 PRACHATICE - 9. října 2014 - 10:16 - Obecně prospěšná společnost Portus Prachatice slavnostně odstartovala ve středu 8. října ve svém sídle na Velkém náměstí nový projekt zaměřený na matky s malými dětmi. Nese název coworking podle anglického výrazu pro sdílené pracovní místo a je součástí velkého projektu Práce a děti pod jednou střechou. Těší se významné finanční podpoře Norských fondů.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl 

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Podle slov koordinátorky projektu Terezy Ksandrové spojuje coworking poskytnutí kvalitně vybaveného kancelářského prostoru, vzdělávání, poradenství, bezplatnou hlídací službu a volnočasové aktivity pro děti. To vše pod křídly rodinného centra Portusu Sluníčko.

   Maminky tu budou moci využít ke své práci tři plně vybavená kancelářská místa s počítačem, tiskárnou, kopírovacím zařízením a internetovým připojením. Kromě materiálního vybavení bude výhodou coworkingového centra pro mladé matky především možnost setkávání s dalšími lidmi včetně výměny zkušeností. O jejich děti bude odborně postaráno v sousední herně propojené s kanceláří.  

   Projekt potrvá 15 měsíců. Portus na něj získal v rámci programu Dejme (že)nám šanci prostřednictvím nadace Open Society Fund Praha dotaci z Norských fondů ve výši 1 400 000 korun. Vlastní podíl Portusu činí 150 000 korun. V okamžiku startu bylo do projektu přihlášeno pět maminek s dětmi. 

   Zahájení bylo ve Sluníčko opravdu slavnostní. Hosty, mezi kterými byly i maminky s dětmi, přivítal ředitel Portus Prachatice Petr Šmíd. Úvodem přednesl stylizovanou pohádku o tom, kterak norský princ pomohl zlaťáky portusovému království, jeho princeznám a zejména Sluníčku, dál rozvíjet svou činnost pro děti a jejich maminky. 

   Pohádka, jak už nyní víme, měla nicméně reálné jádro. Připomeňme si, že hlavním cílem Norských fondů je přispívat ke snižování sociálních a ekonomických rozdílů v evropském hospodářském prostoru. Žadatelů o granty z Norských fondů, zaměřené na rovné příležitosti, bylo z celé republiky 178, uspělo jich sedm. Mezi nimi Portus jako jediný z Jihočechů.

   Koordinátorka projektu Tereza Ksandrová pak představila postupně celý tým, který bude projekt realizovat. Slavnostního přestřižení pásky coworkingového centra se ujali Petr Šmíd a ředitelka oblastní hospodářské komory Prachatice Radka Dvořáková. Došlo i na slavnostní přípitek vínem a sladký coworkingový dort. Děti pak ochotně vyzkoušely všechny hračky a další možnosti, které jim jejich herna nabízí...   

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...