Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Vimperská zámecká slavnost přinese o víkendu oživlou historii

 VIMPERK - 26. srpna 2014 - 8:56 - Poslední prázdninový víkend se od pátku 29. srpna do neděle 31. srpna opět ponese na renesančním vimperském zámku v historickém duchu. Na diváky čeká ohňový průvod, který zahájí tradiční vimperskou slavnost s šermíři, pohádkami pro děti a mnoha dalšími zajímavostmi. Informoval o tom Jan Švehla z šermířské skupiny Berit.

 Text: Zdeněk Přibyl, ilustrační foto poskytla skupina Berit

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Už v pátek ve 22:00 slavnost zahájí ohňový průvod uličkami města od parku až na zámek. Páteční noc však teprve předznamená program následujících dnů. V sobotu se už na zámku budou projíždět krásné dámy na koních, šermíři se utkají v odvážných soubojích. Na vlastní kůži si budou moci návštěvníci slavnosti vyzkoušet mučírnu anebo se projít z pohádky do pohádky.

   Sobotní program zahájí kostýmovaný průvod v 10:00. S ním také přijde na zámek tiskař Alacraw, který vytiskl první kalendář, jehož výročí si Vimperk letos připomíná. Večerní divadelní představení společně s ohňovou show a ohňostrojem slavnostně zakončí sobotní program.

   "Jako v loňském roce, kdy příjemné prostředí zámku přilákalo na 1500 návštěvníků, očekáváme letos opět vysokou návštěvnost. Rádi bychom loňský rok ještě překonali," sdělil za šermíře Berit Jan Švehla.

   Neděle se ponese v duchu příjemného odpoledne s divadlem. Na programu bude totiž 2. ročník divadelní přehlídky Vimperský Frňák. Na diváky bude čekat například Audience od Václava Havla, dále improvizační tým v akci, který bude s pomocí diváků vytvářet originální představení, anebo kapela Cílená nejistota.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...