Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 První díl Významných osobností Netolicka je na světě a líbí se

 NETOLICE - 13. srpna 2014 - 11:00 - Městské muzeum JUDr. Otakara Kudrny v Netolicích ve spolupráci Národním památkovým ústavem v Českých Budějovicích a s finanční podporou Jihočeského kraje vydalo novou brožuru Významné osobnosti Netolicka, první díl. Informoval o tom starosta Netolic Oldřich Petrášek. Brožura už má první pochvalné ohlasy.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto poskytl Oldřich Petrášek, starosta Netolic

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Autorkou je Ludmila Ourodová - Hronková, grafická úprava a kresby jsou dílem PhDr. Kateřiny Sedlické. Brožura Významné osobnosti Netolicka bude sloužit i jako didaktická pomůcka pro nejmladší generaci.

   "Je neprodejná a zdarma je možno ji získat v netolickém muzeu. je to další publikace v řadě po obdobném průvodci po starých řemeslech v Netolicích a průvodci zámeckou zahradou na Kratochvíli," uvedl netolický starosta Oldřich Petrášek.

   Město Netolice a osobně jeho starosta Oldřich Petrášek spolu s ředitelkou Muzea JUDr. Otakara Kudrny Danielou Liščákovou a autorkou Ludmilou Ourodovou - Hronkovou dostali první pozdrav a blahopřání k nové brožuře. "Srdečně vás zdravíme z Chelčic a rádi bychom vám pogratulovali k velmi pěkné publikace Významné osobnosti Netolicka," píše se v e-mailu, která poslala Klára Kavanová - Mušková. 

   "Pokud by to bylo možné, rádi bychom tuto publikaci získali pro návštěvníky Památníku Petra Chelčického do Chelčic, neboť mnozí lidé  putující naší krásnou krajinou Libějovicka - Lomecka a směřující do Netolic a na Kratochvíli si rádi u nás v badatelně ve třetím patře počtou o známých či méně známých osobnostech Netolicka," dodává Klára Kavanová - Mušková.

   Sděluje rovněž, že s uživateli Chelčického domova sv. Linharta, o.p.s. se chystají letos v měsíci říjnu vystavovat své obrazy v netolickém muzeu. Při té příležitosti by si rádi novou publikaci odvezli a vystavili ji v Památníku Petra z Chelčic. Tam bude také badatelům k dispozici. E-mail, který nejen adresáty v Netolicích velmi potěšil, končí přáním krásných letních dní. 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...