Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Hotova první etapa cyklostezky Netolice - zámek Kratochvíle

 NETOLICE - 5. srpna 2014 - 9:17 - První úsek cyklostezky mezi  Netolicemi a státním zámkem Kratochvíle v délce 790 metrů se podařilo dokončit před začátkem letních prázdnin. Od zhotovitele, kterým byla akciová společnost HOCHTIEF z Prahy, ji převzalo Město Netolice 4. června. Stavba si včetně daně vyžádala náklady 2 828 549 korun a většinu prostředků poskytla Evropská unie. Patnáct procent šlo z rozpočtu města. V současné době probíhají přípravy na stavbu druhé etapy cyklostezky.

 Text: Zdeněk Přibyl

 Foto: Zdeněk Přibyl a Oldřich Petrášek, starosta Netolic

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

     Evropské finanční prostředky první etapě veřejností toužebně očekávané cyklostezky velmi pomohly. Jak informoval netolický starosta Oldřich Petrášek, její stavba byla z 85 procent financována z Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Regionálního operačního programu Jihozápad. 

   Skutečností je, že první úsek cyklostezky nutně potřebuje k plnému využití dostavět druhou část. "Zatím jsme alespoň položili přes potok provizorní můstek a prořezali pěšinu v úseku mezi rybníkem a potokem ke křižovatce u bývalé prádelny. Tato pěšina slouží pouze pro pěší nebo rodiče s kočárky," říká starosta Netolic Oldřich Petrášek. 

   Do budoucna se předpokládá přeložit sem i značení současné turistické trasy mezi městem a zámkem. Než se tak stane, prosí radnice občany a návštěvníky o pochopení. "Budeme z toho jít stejnou radost," dodává starosta.    

   Na pokračování cyklostezky se nyní pracuje. "Připravuje se realizace její druhé etapy. Tím bude dokončena hlavní část, který už umožní bezpečné propojení pro pěší i cyklisty mezi zámkem Kratochvíle a křižovatkou na vjezdu do města u bývalé prádelny," vysvětlil netolický starosta Oldřich Petrášek.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...