Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Hasiči preventivně evakuovali tři dětské tábory kvůli dešti

 PRACHATICKO - 31. července 2014 - 13:06 - Profesionální hasiči z Prachatic evakuovali dnes 31. července dopoledne tři dětské tábory. Silnější déšť zvedl hladinu Blanice u Blanického mlýna a také Zlatého potoka u Hracholusk na třetí stupeň povodňové aktivity (SPA).

 Text: Tomáš Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   "A právě v okolí Zlatého potoka u obce Kralovice probíhají v těchto dnech tři skautské tábory. Vzhledem k současné situaci, přestože tábory nebyly přímo ohroženy vodou, bylo preventivně rozhodnuto o jejich evakuaci. Na evakuaci se podílela profesionální jednotka ze stanice Prachatice, dobrovolná jednotka obce Kralovice a starosta Kralovic. Osobními vozy nebylo možné se k táborům dostat. Starosta Kralovic zajistil dva traktory, které cestu k táborům zvládly. Pomocí jich se podařilo evakuovat celkem 42 osob včetně materiálu do obecního domu v obci Nebahovy," vysvětlila jihočeská mluvčí hasičů Vendula Matějů.

   Podle předpovědi bude déšť postupně ustávat a aktuální riziko povodní v okrese nehrozí. Na ostatních měřících stanicích jsou řeky a potoky v korytech. U Blanického mlýna a na Zlatém potoce stačí i méně vydatné srážky ke zvednutí na 3. SPA kvůli profilům koryt.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...