Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Vířivka prošla oknem bazénu a teď ji čeká zapojení

 PRACHATICE - 21. července 2014 - 11:17 - Skleněnou stěnou plavečáku prošla nová vířivka, už je usazená na svém místě a teď ji čeká našlechtění a příprava na provoz. To jsou dobré zprávy z instalace nového whirlpoolu do krytého plaveckého bazénu v Prachaticích, který je od posledních červnových dnů z tohoto důvodu pro veřejnost do konce letních prázdnin uzavřen.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Přípravy na instalování vířivky začaly koncem června, svému účelu má začít sloužit do šedesáti dnů od zahájení prací, tedy prakticky do konce prázdnin. Provoz bazénu pak bude znovu zahájen v úterý 2. září. Informoval o tom emeritní ředitel Sportovních zařízení Prachatice a hlavní koordinátor prací Jaroslav Dárek Černý.

   Vířivku instalují pracovníci strakonické společnosti Jama CZ s dvacetiletou zkušeností. Na jejím ukotvení na místo se podíleli i pracovníci Technických služeb Prachatic. Následovat bude připojení na vodu a elektrický proud. Celá akce si vyžádá náklady 2 145 000 korun včetně daně. "Budujeme ji bez dotací, dvě třetiny prostředků jsou z odpisů, jedna třetina z úspor na provozních prostředcích," uvedl Jaroslav Dárek Černý. 

   Vana vířivky je dlouhá 3,82 metru, široká 2,5 metru a hluboká 98 centimetrů. Vejde se do ní 2,5 metru krychlového vody, která se bude moci ohřívat až na 34 stupňů Celsia. Vířit se v ní bude moci najednou až 12 lidí. Své místo našla ve výklenku mezi střediskem plavecké výuky a dětským bazénem. Malý bazén budou ještě oddělovat další dveře. Šatny pro plavecké kurzy zůstanou na místě. Zmenší se o trochu jen kancelář pro trenéry plavání. 

   Prachatický krytý plavecký bazén je v provozu od 28. října 1988. "Vířivka, která nabídne perličkové a vodní masáže, bude samozřejmě sloužit veřejnosti. Zároveň však představuje završení našeho dlouholetého a tři roky trvajícího intenzivního úsilí o doplnění posledního v našem bazénu chybějícího článku v systému regenerace výkonných sportovců. A na to jsme obzvlášť hrdí," zdůraznil Jaroslav Dárek Černý.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...