Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Z netolického kulturního domu motoristické muzeum bude

 NETOLICE - 19. července 2014 - 8:04 - Dramatičnost nepostrádalo ani rozhodující zasedání městských zastupitelů, kteří se už po bůhvíkolikáté zabývali osudem netolického kulturního domu. Měli možnost rozhodnou o zrušení uskutečněného výběrového řízení a vypsání nového. Nebo zvolit vyloučení dvou nabídek, které přišly po termínu a nesplnily tak podmínky, a jednat dál s původním zájemcem o kulturák Petrem Hošťálkem. Všech deset přítomných zastupitelů bylo pro druhou variantu.

 Text: Zdeněk Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Následující jednání se týkalo hlavně podmínek, za jakých by mohl být na motoristické muzeum prodán kulturní dům Petrovi Hoštálkovi, motoristickému publicistovi, historikovi a stále aktivnímu jezdci, provozovateli motoristického muzea v Českých Budějovicích.

   Bylo navrženo zejména předkupní právo města Netolic, které bude platit pět let. Další podmínkou bylo zprovoznění motoristické expozice do dvanácti měsíců od předání objektu novému majiteli. Starosta Netolic Oldřich Petrášek potvrdil, že podmínky prodeje budou zapracovány do kupní smlouvy.

   Slovo si v debatě vzal i Petr Hošťálek. Expozice by podle jeho slov měla zpočátku obsahovat minimálně 30 motocyklů, 10 až 15 jízdních kol, ale také například auto a traktor. Předpokládá se další postupné rozšířování expozice. Pozoruhodné je, že Petr Hošťálek chce spolupracovat se známým sběratelem traktorů a organizátorem Setkání příznivců starých traktorů v Mahouši na Netolicku Václavem Brožkou a také s netolickým Muzeem JUDr. Otakara Kudrny. V provozu by muzeum mělo být v době hlavní turistické sezony. Mimo ni by měla být možnost prohlídky po předchozí domluvě.

   Netoličtí zastupitelé nakonec schválili prodej kulturního domu Petrovi Hošťálkovi za vysoutěženou cenu 400 000 korun. Současně pověřili starostu města a nově vytvořenou skupinu z řad zastupitelů přípravou návrhu smlouvy. Ten chtějí zastupitelé znovu posoudit ještě před podpisem. 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...