Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Prachatický Pelyněk chce bojovat za ochranu městské zeleně

 PRACHATICE - 9. dubna 2014 - 15:48 - V Prachaticích vznikl nový spolek, který si dal název Pelyněk a chce se zaměřit na ochranu přírody, krajiny a zeleně v Prachaticích a blízkém okolí. V jeho čele stojí Kateřina Wagnerová, která byla hlavní iniciátorkou loňské petice proti výstavbě hokejbalového hřiště v Parku Mládí.

 Text: Tomáš Přibyl 

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   "Posláním spolku Pelyněk je citlivá kultivace veřejného prostoru našeho města, proto se budeme mimo jiné zapojovat do rozhodování o kácení dřevin a úpravách zeleně. Rádi bychom zároveň v lidech probouzeli vědomí občanské spoluodpovědnosti za tvář i fungování místa, kde žijí. K založení spolku nás vedl mimo jiné i stále sílící nezájem o osud mohutných, letitých stromů v našem okolí. Velká část těchto dřevin tak padla za oběť obyčejné úřední a lidské lhostejnosti," uvedla předsedkyně spolku Kateřina Wagnerová.

   Pelyněk se podle jejích slov také bude snažit o rozšiřování veřejného prostoru pro pěší, odpočinek, hry a setkávání. "Pro případné zájemce o členství ve spolku jsme založili elektronickou schránku: spolek-pelynek@centrum.cz," dodala Kateřina Wagnerová.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...