Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Freyung a Bohumilice na výstavě malých stavebních modelářů 

 VIMPERK - 26. června 2013 - 8:52 - Děti z partnerských mateřských škol v Bohumilicích a bavorském Freyungu navštívily v úterý 25. června spolu se svými učitelkami mezinárodní výstavu prací malých stavebních modelářů ve Vlčkově věži vimperského zámku. Domečky z miniaturních cihel a malované papírové domky vytvořily děti z mateřských škol z Vimperka, Prachatic a Freyungu při loňském mezinárodním mistrovství družstev mateřských škol ve stavebním modelářství, které poprvé uspořádala Střední škola Vimperk.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl  

   www.dre-kon.cz

   Děti z Freyungu přijely za svými kamarády do Bohumilic letos už potřetí. Spolupráce obou mateřských škol se datuje od roku 2010, kdy spolu uzavřely partnerskou smlouvu. Místa jejich pravidelných setkávání se střídají.

   "Projekt spolupráce nese název Veselá školka pro Honzu a Hanse a jeho hlavním cílem je navázání přátelství mezi dětmi, rodiči a pedagogy, poznávání kultury a tradic, způsobu života sousední země, zbavení ostychu i předsudků u dětí a dospělých a příležitost k uplatnění základů cizího jazyka v praxi," uvedla Vendula Mainhorn z EUROPE DIRECT Euroregionu Bavorský les, Šumava a Dolní Inn. Podle jejích slov měly děti v plánu tentokrát také vycházku do Národního parku Šumava, ale deštivé počasí je přimělo záměry trochu pozměnit.

   Mistrovství malých stavebních modelářů z mateřských škol z obou stran hranice se letos uskuteční znovu. "Bude se konat ve čtvrtek 24. října. Krajský grant jsme na ně tentokrát nedostali. Připravíme ho tentokrát trochu jinak, v rámci tradičního Dne řemesel naší Střední školy ve Vimperku," řekl koordinátor mistrovství, učitel školy Jaromír Starý. 

   "Chceme podpořit dětskou hravost a tvořivost a poskytnout chlapcům i děvčátkům příležitost zdokonalit se v praktických dovednostech. Jde nám také o propagaci řemeslného vzdělání, které naše škola poskytuje. Zároveň se jedná o náš další příspěvek k přeshraniční spolupráci, sbližování lidí a prohlubování partnerství mezi nejbližšími evropskými sousedy - Českou republikou a Bavorskem," říká o soutěži ředitel Střední školy Vimperk Lubomír Pichler.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2013, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...