Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 FOTO: Rekordně zmoklé zahájení krajské cyklistické sezóny   

 PRACHATICE - 13. května 2013 - 7:34 - Na Velkém náměstí v centru prachatické Městské památkové rezervace byla v sobotu 11. května slavnostně zahájena nová cyklistická sezóna v Jihočeském kraji. Desítky cyklistů, které neodradil studený déšť spouštějící se z šedočerné oblohy a postavily se na start, si vysloužily velké uznání od starosty Prachatic Martina Malého, který slavnost uvedl. Akci pořádalo Město Prachatice ve spolupráci s Nadací Jihočeské cyklostezky a Jadernou elektrárnou Temelín.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Shromáždění zahájil ředitel Kulturních a informačních služeb města Prachatic Michal Piloušek. Přivítal i senátora Tomáše Jirsu a ředitele Nadace Jihočeské cyklostezky Vladimíra Votřela. Ten s humorem konstatoval, že horší počasí na zahájení cyklistické sezony snad dosud nikdy nebylo. Mezi hosty byl i ředitel českobudějovického Mapcentra Marcel Goetz. Českou hymnu zazpívala Martina Pivoňková, ke které se nadšeně přidávali hosté i zmoklí cykloturisté. Závodníky odstartoval na první organizovanou jízdu nové sezony prachatický starosta Martin Malý. 

 

   Pro cyklisty byly připraveny dvě vyjížďkové trasy. Kratší trasa, dvacetikilometrová, vedla přes Rohanov a Libínské Sedlo zpátky do Prachatic. Druhá, padesátikilometrová, zavedla cyklisty až do Volar, ve kterých právě slaví Myslivecké sdružení Vltava Volary padesát let své existence, a zpět přes Záblatí znovu do Prachatic. Po cestě byla možnost občerstvení a trasy byly vhodné i pro rodiny s dětmi. České dráhy zajistily dopravu speciálními vlaky po trase Tábor - Písek - Prachatice a České Budějovice - Prachatice.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2013, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...