Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 OBRAZEM: Jubilující firma BACHL obdarovala farnost a obec

 BOHUMILICE - 10. června 2012 - 11:18 - U příležitosti 10. výročí výrobního závodu společnosti BACHL v Bohumilicích předal ve středu 6. června majitel koncernu Karl Bachl dar římskokatolické farnosti a obci Bohumilice - oběma po třiceti tisících korun. Symbolické dárkové šeky převzali před kostelem Nejsvětější trojice páter Jan Janoušek a starosta obce Jaroslav Nový. Následovala prohlídka kostela a místní mateřské školy, na jejichž opravách se firma BACHL výrazně podílela. Hosté si dále prošli bohumilický výrobní závod BACHL produkující zejména obalové fólie z umělé hmoty a plastová okna. Zajímali se rovněž o malou vodní elektrárnu v areálu závodu.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

Akce slev. Co jsme připravili?  

   Majitel koncernu BACHL, produkujícího moderní stavební systémy a působícího v Německu, v Čechách a v Maďarsku, s obchodním zastoupením v dalších státech Evropy, pan Karl Bachl, připojil při předání darů ještě jedno přání: "Ať přinesou vašim občanům a farníkům štěstí. Všem přeji hodně zdraví a spolu se svými spolupracovníky se těšíme na další vzájemnou spolupráci," řekl Karl Bachl.

   Spolupráci si pochvaloval i páter Jan Janoušek. "Také díky společnosti BACHL jsme mohli uskutečnit rozsáhlou opravu našeho gotického kostela Nejsvětější trojice Páně, a to jak z vnějšku, tak vnitřní vymalování a obnovu maleb. Jsem rád, že jsme mohli vyměnit i nevyhovující dlažbu a nahradit ji přírodním kamenem," dodal páter Janoušek. Kostel byl postaven v roce 1240, původně byl zasvěcen sv. Martinovi a v roce 1815 spolu s větší částí obce vyhořel a obnoven byl o tři roky později. Z původní stavby se zachoval kamenný portál v severní části kostela.

   Od samého počátku výrobního závodu v Bohumilicích se datuje velmi dobrá spolupráce společnosti BACHL a radnice v obci. Potvrzují to shodně jednatel společnosti BACHL v České republice Jiří Kudlička a starosta Bohumilic Jaroslav Nový. Ten ještě dodává: "Společnost pomohla naší obci za tu dobu již mnohokrát. Pro opravu mateřské školy nám například dodala okna a dveře. Vážíme si také jejího podílu na činnosti našich spolků i pořádání sportovních soutěží. Dokonce dala k dispozici našim dobrovolným hasičům vlastní hasičskou stříkačku, když měla ta jejich poruchu," vypočítává příklady pomoci starosta Jaroslav Nový. "Hlavní samozřejmě je, že poskytuje práci našim lidem, stará se o dobré využití kapacit závodu a má vstřícný vztah k naší obci," dodal Jaroslav Nový.

   V jednotřídní mateřské škole, kterou navštěvuje 25 dětí nejen z Bohumilic, ale i širšího okolí, přivítala hosty ředitelka Dana Šmídová. Bohumilickým výrobním závodem BACHL je provedl vedoucí divize PE fólie Jan Beránek. "Produkce je tu zcela ekologická, nic nikam nevypouštíme ani neprášíme," řekl manažer Jan Beránek. O dobrém vztahu k přírodě svědčí i malá vodní elektrárna na řece Volyňce protékající areálem závodu. Její výstavbu podpořil evropský fond pro regionální rozvoj spolu s ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a provozuje ji malá soukromá firma...

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...