Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 
Více...

www.foto-show.cz

Více...

 Prachatice na půl roku zpomalí dopravu v centru města

 PRACHATICE - 29. května 2012 - 17:01 - Prachatičtí radní snížili na zkoušku na půl roku nejvyšší povolenou rychlost v historickém jádru. Reagují tak na požadavky zhruba stovky občanů, kterým vadí někteří řidiči, kteří projíždějí centrem bezohledně rychle.

 Text: Tomáš Přibyl

Akce slev. Co jsme připravili?  

   Na prachatickou radnici se s žádostí o zpomalení dopravy obrátila zhruba stovka občanů z celého města. Vadí jim bezohledně rychle jezdící řidiči v centru a žádali o instalování retardérů v Solní ulici a na výjezdu z Velkého náměstí.

   Žádost řešila dopravní komise a vyjadřovali se k ní i památkáři. Odborníci nakonec zpomalovací pruhy nedoporučili i kvůli tomu, že by se staly při vydatnějších srážkách překážkou pro dešťovou vodu, která by se dostávala do okolních domů.

   Městská policie také na jeden umístila do Solní ulice mobilní radar, který ukázal, že tu nikdo nepřekročil dosud nejvyšší povolenou padesátku, průměrná rychlost aut byla 27 km/h a nejvyšší naměřená 42 km/h. Podle starosty se tak ukázalo, že jestli někdo jezdí v centru bezohledně rychle, jsou to jen jednotlivci. "Myslím si, že kvůli jednotlivcům není nutné dělat nákladné a razantní úpravy," řekl starosta Martin Malý.

   Rada proto nakonec rozhodla, že v památkové rezervaci bude nově platit nejvyšší povolená rychlost 30 km/h a půjde o opatření na zkoušku na půl roku. Pak se radní rozhodnou, jak dál. Sledování situace a monitorování dodržování rychlosti dostala na starosti městská policie.

PR: Navštivte nově otevřené Lovecké a rybářské potřeby!

PR: Vzdělávání pro pracovníky společnosti STS Prachatice

PR: Vodafone Prachatice je s Vámi už rok, přijďte to oslavit!

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena