Hlavní strana
 

Zprávy - Kriminalita - Publicistika - Kultura - Fotoreportáže - Inzerce - Názory - Počasí - FACEBOOK - Sportovní odkazy

 
Více...

www.foto-show.cz

Více...

Více...

 

www.prachatickonews.cz - Zprávy

 OBRAZEM: Knihovna si připomněla tři výročí konferencí

 PRACHATICE - 19. září 2011 - 12:55 - Prachatická městská knihovna oslavovala v pátek 16. září tři významná výročí týkající se její historie. Na tento den připravila knihovnickou konferenci, na kterou se sjelo na sedmdesát účastníků z knihoven Prachaticka, ale i z jihočeských knihoven a Národní knihovny a také někteří starostové z Prachaticka. 

 Text: Zdeněk a Tomáš Přibylovi, foto: Tomáš Přibyl 

Akce slev. Co jsme připravili?   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Konference byla připravena ke 115., 90. a 65. výročí prachatického knihovnictví a konala se ve společenském sále Národního domu. Záštitu nad ní převzal člen Rady Jihočeského kraje František Štangl. 

   Byla hlavně o předávání zkušeností a informací. "Zazněla tu mnohá inspirativní slova," řekla ředitelka prachatické knihovny Hana Mrázová. "Když se chce komunikovat, tak to jde," dodala s tím, že se i na konferenci ukázalo, že knihovny mají velký společenský význam a také širokou nabídku. "Knihovna není jen půjčovna knih, je to místo pro setkávání, pro řadu akcí a tak dále," uvedla Hana Mrázová po konferenci. "Bylo tu ukázáno, že knihovny mají co nabídnout," doplnila Zuzana Hájková z Jihočeské vědecké knihovny. 

   Účastníci si mimo jiné vyslechli informace o prachatické knihovně jako regionálním středisku knihovnicko - informačních služeb. Také se podívali na dokument o akci Na kolech po knihovnách regionu s motocyklovými veterány. Netolice se tu představily jako město s profesionální knihovnou a Kvilda naopak jako obec s neprofesionální knihovnou. Velkou inspirací pro knihovnice byl určitě příspěvek Zlaty Houškové z Národní knihovny o tom, jak výtvarně a architektonicky jsou řešeny dnešní moderní knihovny. 

   Dne 29. září uplyne 90 let od zřízení české veřejné knihovny v Prachaticích podle prvního knihovnického zákona, který ukládal obcím povinnost zřídit knihovnu pro menšinu čítající alespoň 400 obyvatel. Dne 29. října to bude 65 let od znovuotevření veřejné městské české knihovny po druhé světové válce a 8. prosince uplyne už 115 let od otevření české spolkové knihovny pro veřejnost v Prachaticích vůbec. 

Máte informace stojící za zveřejnění? Nečekejte až zavoláme a ozvěte se nám sami.

Napište nám e-mail nebo volejte:

+420 724 576 434 a 

+420 607 640 368

 

TOPlist

 

Více...

Více...

Více...

 
Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2011, Všechna práva vyhrazena
Redakce - Reklama