Hlavní strana.
 

Zprávy - Reportáže - Rozhovory - Kriminalita - Publicistika - Sport - Kultura - Fotoreportáže - Pozvánky - Inzerce - Názory - Počasí

 
Chcete vědět více? Stačí kliknout.

www.foto-show.cz

www.alarmyvelek.cz

Více...

www.aaasedacky.cz

 

 

 

 

 

www.prachatickonews.cz - Zprávy

  Zvláštní cena Gloria Musaealis pro netolické muzeum

 NETOLICE - 20. května 2010 - 9:43 - Netolické muzeum zaznamenalo v minulém týdnu nebývalý úspěch. Získalo zvláštní cenu v soutěži českých muzeí Gloria Musaealis. A to za projekt nového depozitáře. 

 Text: Tomáš Přibyl 

Akce slev. Co jsme připravili?     Pro podrobnosti stačí kliknout!

   Cenu uděluje ministerstvo kultury a Asociace muzeí a galerií ČR. Jde o prestižní ocenění, které převzala v minulém týdnu v Praze v Národním muzeu ředitelka netolického muzea Dana Liščáková s pracovnicemi muzea a starostou Oldřichem Petráškem. 

   Uložení sbírek v Muzeu JUDr. Otakara Kudrny v Netolicích nový depozitář hodně vylepšil. "To uložení sbírek už neodpovídalo předpisům," řekl starosta Oldřich Petrášek s tím, že některé předměty byly například uloženy v jiných předmětech, jako třeba truhlách. Muzeum na projekt nového depozitáře získalo grant od Jihočeského kraje. 

   Muzeum se loni přitom dočkalo i dalších změn. Vedlejší budova dostala novou střechu, fasádu a také nové výstavní prostory. Hlavní expozice získala nový kabát a rozšířila se také o ojedinělou expozici dýmek. Nové vybavení dostalo i informační středisko, které v muzeu sídlí a také se tu podařilo odstranit havárii s dřevomorkou v podlaze vstupního prostoru.  "Podařilo se dotisknout i řadu propagačních materiálů," dodal starosta s tím, že finančně s projekty muzeu pomohly granty Jihočeského kraje. 

Zvětšit