Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Opět snižují nájmy podnikatelům, ale jen na část lockdownu

PRACHATICE - 18/2 2021 - 12:16 – Prachatičtí radní rozhodli o snížení nájmů podnikatelům v městských nebytových prostorech. Ale až od ledna.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

V případě prvního lockdownu prachatičtí radní snížili nájmy od jeho začátku. V případě druhého, který začal v říjnu, rozhodli o jejich snížení od 14. října do doby konce restrikcí - žádat se mohlo do konce listopadu. A nyní rozhodli na svém posledním jednání o snížení nájmů od ledna podle restrikcí platných od 27. prosince. Rozhodnutí se týká pouze podnikatelů v nebytových prostorech města. Snížení nájmů pro obyvatele městských bytů koalice na posledním jednání zastupitelů odmítla.

Nové rozhodnutí o snížení nájmů o 50 % pro podnikatele platí až od ledna a nebude automatické, ale podnikatelé o něj musí požádat. A pokud se už dříve dostali do platebních problémů vůči městu, tak nemají šanci. „O snížení nájemného z prostor sloužících k podnikání rozhodne Rada města na základě jednotlivých žádostí, které zájemci o snížení nájemného podají na Finanční odbor MěÚ Prachatice v termínu do 17. 03. 2021. Tato podpora se týká pouze nájemců nebytových prostor, kteří neměli závazky po splatnosti vůči městu Prachatice ke dni 31. 12. 2019,“ uvádí se v usnesení radních.

Prachatická koalice na přímé podpoře ekonomiky ve městě spíše šetří a návrhy opozice vesměs odmítá a tvrdí, že podpoří situaci ve městě investicemi, jako je třeba schválená přestavba letního kina. Podnikatelům v cestovním ruchu a gastronomii a malým obchodům, které jsou postiženy nejvíce, tak ale nepomáhá vůbec, pokud nepodnikají v městských nebytových prostorech.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena