Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  V prachatické nemocnici instalovali babybox, zahájí 8. března

PRACHATICE - 16/2 2021 - 16:05 – Babybox dnes instalovali v prachatické nemocnici pracovníci firmy Zdeněk Juřica-MONTEL. Funkční bude od 8. března. 

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

"Instalaci babyboxu v posledním okresním městě Jihočeského kraje na pomoc nechtěným lidským mláďatům, jsme domluvili s velmi vstřícným ředitelem Nemocnice Prachatice Michalem Čarvašem a členkou představenstva Nemocnice Prachatice Zuzanou Roithovou, která jako europoslankyně iniciovala podporu Evropské unie babyboxům proti negativnímu postoji Výboru pro práva dítěte při OSN," uvedl Ludvík Hess, duchovní otec babyboxů. "Na financování nového babyboxu se podíleli dobrovolní dárci a podnikatelé z Prachaticka," dodal.

Termín slavnostního otevření babyboxu je dohodnutý na 8. března ve 12:00 hodin. "Je to symbolicky na Mezinárodní den žen. Protože jsme si jisti, že babybox pomáhá dvěma ženám – nešťastné mamince, která se z různých důvodů nemůže o své novorozené dítě postarat, a na straně druhé ženě, která vlastní děťátko mít nemůže," vysvětlil filozofii babyboxů Ludvík Hess. Pochválil rovněž za bezchybnou spolupráci výrobce babyboxů Zdeňka Juřicu z  Náměšťi nad Oslavou.     

Všechny babyboxy v České republice a je jich 79, za necelých šestnáct let své existence pomohly vstoupit do nového života 214 nechtěným děťátkům. Na tomto počtu se podílejí jihočeské babyboxy jedenácti odloženými a fakticky zachráněnými dětmi.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena