Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Tablety pro osamělé seniory už jsou opět ve správných rukách

PRACHATICE - 8/2 2021 - 9:46 – Osm prachatických seniorů převzalo koncem minulého týdne nové tablety. Úvodní školení absolvují od března.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto poskytla Hanka Rabenhauptová, Město Prachatice

  

Slavnostní předávání užitečných dárků se uskutečnilo v prostorách společnosti KreBul Prachatice. "Osm tabletů získal SeniorPoint Prachatice jako aktivní seskupení pro seniory darem v rámci projektu Tablety pro osamělé seniory. Ten je společným projektem Nadace Vodafone ČR, Vodafone Czech Republic, spolku Moudrá Sovička a dárce - Nadace Charty 77," uvedla Hana Rabenhauptová, která je koordinátorkou projektu v Prachaticích.

Předání tabletů se zúčastnily Jolana Hájková z Nadace Vodafone a Lucie Nekvasilová ze SenSenu – Nadace Charty 77. Na obdarování navrhly seniory prachatické organizace a spolky, které pracují s nimi, a také se zdravotně postiženými. Senioři podepsali smlouvu o převzetí s ředitelem společnosti KreBul Prachatice Zdeňkem Krejsou.

V loňském roce prachatičtí senioři, spolky a kluby získali deset tabletů, a to od Nadace Charty 77 v rámci projektu nazvaného Tablety od srdce. Moderní přístroje přinášejí, jak známo, svým uživatelům výhody notebooků i chytrých mobilních telefonů najednou.

"První školení pro nové držitele tabletů je připraveno ve spolupráci se spolkem Moudrá Sovička na 4. března," řekla nám Hanka Rabenhauptová. "Na půl roku mají senioři jako bonus předplacený internet a ve stejném balíčku je i školení, jak hromadné, tak následně také individuální s každým z nich. Ve třetím kroku se pak senioři objednají do počítačové učebny, kde se jim bude věnovat duo lektorů Karel a Karel. Chodit tam však mohou už od začátku března," uvedla Hanka Rabenhauptová.

Dárek však takříkajíc není zcela "zadarmo". Senioři budou muset ukázat, že s tablety pracují, píší na nich, fotografují s nimi - prostě je užívají. A při této činnosti se také vyfotit a poslat snímky Hance Rabenhauptové. Na novotou zářící tablety dostanou i vhodné obaly, aby se nebáli s nimi pracovat.

A jak si vedou už vloni obdarovaní senioři? "Komunikují pilně, zapojují se do projektu Senior foto, pracují s tabulkami a fotí se při pochodování v akci Suchou nohou přes La Manche a z jejich fotek připravíme i výstavu. Další se zase na tabletech zapojí do trénování paměti," dodala Hanka Rabenhauptová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena