Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Chystali vloupání, viděl je svědek a přijela pro ně policejní hlídka

MALOVICE - 9/2 2021 - 9:32 – Policejní hlídce se podařilo díky všímavému svědkovi dopadnout ve čtvrtek tři mladé muže. Chystali zřejmě vloupání do cihelny.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Ve čtvrtek se v Malovicích na Netolicku odehrál zřejmě pokus o vloupání do místní cihelny. Tři recidivisty i s věcmi z jiné trestné činnosti tu díky svědkovi zadrželi po velmi rychlém zásahu policisté ze sousedního okresu z vodňanského obvodního oddělení.

Tři mladí muži se pohybovali na pozemku u malovické cihelny a všiml si jich při tom náhodný svědek. Muži se dali na útěk a svědek okamžitě zavolal policii na linku 158. Operační důstojník pak podle GPS signálu nejbližších policejních aut vyhodnotil, že nejrychleji bude na místě hlídka vodňanského oddělení a poslal ji do Malovic.

„Nasazení vodňanských policistů do okresu Prachatice se vyplatilo. Policisté na místo dorazili během pěti minut a v blízkosti místa činu zadrželi tři muže ve věku 20, 21 a 32 let a z Vodňanska. Trojici mužů vodňanští policisté dobře znají z jejich předchozí majetkové trestné činnosti páchané na Vodňansku,“ řekla strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Policisté pak navíc zjistili, že mladí muži měli nedaleko zaparkovaný vůz a v něm se nacházelo zlodějské náčiní pro vloupání a také věci, které pravděpodobně pochází z dalších krádeží a vloupání. Případ si pak převzali policisté z Netolic, do jejichž jurisdikce spadá. „Velké poděkování patří muži, který neváhal a podezřelý pohyb osob u objektu oznámil policistům na linku 158,“ dodala mluvčí.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena