Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Procházkovou soutěž střídá v domě dětí kvíz na jarní prázdniny

PRACHATICE - 8/2 2021 - 8:45 – V prachatickém domě dětí vyhodnotili procházkovou soutěž městem a vyhlásili nový kvíz na jarní prázdniny.  

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL

  

Od pátku 15. ledna do úterka 2. února bavila rodiče s dětmi i prarodiče s vnoučaty procházková soutěž, kterou pro zahnání lehké i těžší nudy v době různých omezení kvůli šíření koronaviru připravily pracovnice domu dětí Marcela Vitoulová a Renata Jandová. Měla tři kola s rozličnými úkoly zpravidla na víkend a řešení se hlásilo "na základnu" v DDM vždy do úterka.

Už do prvního kola se přihlásily úctyhodné dvě desítky soutěžících. Postupně poznávali detaily různých zajímavých míst v centru Prachatic a jeho okolí, hledali je a také fotografovali. FOTO: Procházková soutěž vedla i do parku sv. Jana Neumanna. Pro třetí kolo si soutěžící dokonce museli pořádně osvěžit morseovu abecedu.

"Zájem byl opravdu velký, soutěž jsme vyhodnotili, máme šest úspěšných řešitelů, kteří se zúčastnili všech tří kol a vyluštili všechny úkoly správně," řekla nám jedna z organizátorek Marcela Vitoulová. "Úspěšné řešitele jsme vyrozuměli mailem a očekáváme je u nás v DDM nyní od pondělí do pátku, abychom jim předali drobné ceny. Pořadí jsme neurčili, takže všichni jsou naši vítězové a my jim i úplně všem soutěžích děkujeme, že se zapojili," dodala Marcela Vitoulová.

Marcela a Renata z prachatického Domu dětí a mládeže zároveň připravily a vyhlásily na webu novou soutěž pro jarní prázdniny, které v našem okrese připadají na týden od 8. do 12. února. Jde o pětidílný kvíz, v každém jeho díle je třeba vyluštit text, ten zavede soutěžící na určené místo, tam pořídí jeho fotku a tu pošlou nejpozději do 16. února na jednu z e-mailových adres marcela.vitoulova@ddm-prachatice.cz nebo renata.jandova@ddm-prachatice.cz.

Soutěžit se bude opět o drobné ceny. Při řešení prvního úkolu nového kvízu, podrobně popsaného na webu DDM www.ddm-prachatice.cz, budou soutěžící například pracovat s šifrovací tabulkou.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena