Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachaticko dalo Tříkrálové sbírce čtvrt milionu. Charita děkuje

PRACHATICKO - 5/2 2021 - 8:36 – Lidé na Prachaticku opět ukázali, že podporují Tříkrálovou sbírku. I když vláda zakázala koledování, věnovali do ní přes 250 000.  

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Zákaz koledování skupinek Tří králů donutil Charitu organizovat letos jednu z nejoblíbenějších českých sbírek jinak – bez koledování. A tak bylo možné na Prachaticku a Vimpersku přispět jen na vybraných místech do kasiček a také online. A i když výsledek není takový, jako v minulých letech, je v době, kdy vláda uvrhla zemi do značné nejistoty ukázkou toho, že dobrá srdce na Prachaticku stále žijí.

Výsledky sbírky:

Farní Charita Prachatice - online koleda zatím: 41 253,- Kč, v kasičkách: 187 937,- Kč

•         bude použito pro Charitní domov sv. Dominika Savia pro matky s dětmi

Oblastní Charita Vimperk - online koleda zatím: 22 550,- Kč, v kasičkách: 39 620,- Kč

•         bude použito k dofinancování charitní ošetřovatelské služby v domácnostech

„Kasičky jsou již sečteny, ale online koleda bude probíhat do 30. dubna. Dárci mohou přispět prostřednictvím webu https://www.prachatice.charita.cz/. Vimperské charitě můžete přispět prostřednictvím webu https://vimperk.charita.cz/,“ řekla ředitelka prachatické farní a vimperské oblastní charity Dana Marková.

Velké poděkování Farní Charity Prachatice a Oblastní Charity Vimperk:

Děkujeme všem dárcům, kteří přispěli do kasiček Tříkrálové sbírky nebo formou online platby. Děkujeme za Vaše štědré dary a příspěvky, díky nimž budeme moci dofinancovat charitní služby pro potřebné. Děkujeme také firmám a institucím, které nám umožnily umístit kasičky v jejich prostorách: Lékárna Dr. Max, Galanterie – Svět korálků – Kostelní náměstí, Farmář obchod – Dolní brána, Květinářství Lea – Zvolenská ulice, Pekárna ZZV – Kostelní náměstí, Obchod Kaprál – Jánská ulice, Kaufland – Lékárna Benu. Děkujeme dále obcím Vacov, Stachy, Zdíkov, knihovně v Jaroškově, obchodu s potravinami v Šumavských Hošticích a dárcům v kostele ve Vimperku. Moc si této pomoci vážíme a v novém roce vám přejeme hodně zdraví, štěstí a spokojenosti nejen v práci, ale i v osobním životě.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena