Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperk čeká rekonstrukce Sušické, I. máje a mostu u pumpy

VIMPERK - 3/2 2021 - 12:02 – Vimperk, potýkající se v posledních letech s velkým stavebním ruchem hlavně na komunikacích, si neoddechne ani letos.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Vimperk čekají letos tři rozsáhlé investice do komunikací, které výrazně ovlivní provoz ve městě. Město bude pokračovat v rekonstrukci ulice I. máje a kraj se pustí do opravy mostu pod estakádou u čerpací stanice a také do rekonstrukce Sušické ulice. Hlavní nápor na dopravu ve městě to bude činit podle místostarosty Zdeňka Kuncla zřejmě v květnu, kdy se očekává znovuotevření zámku.

Rekonstrukce ulice I. máje se ve Vimperku připravovala tři volební období a jde o nejrozsáhlejší investici města za poslední desetiletí. Stát má zhruba 70 milionů korun a město už z nich loni proinvestovalo zhruba polovinu. Část ulice od Fišerky k budově parku byla v prosinci uvedena do provozu a na konci března by měly práce pokračovat.

Do toho má radnice informace od Jihočeského kraje, že kolem poloviny dubna začne rekonstrukce Sušické ulice od Fišerky ke konci města. Měla by být rozdělena na etapy tak, aby byl umožněn její průjezd na semafory i vyjíždění z bočních ulic a sídliště. Kromě povrchu se tu budou také opravovat chodníky, osvětlení a sítě města. Do prázdnin by však práce měly být hotovy.

A k tomu kraj plánuje opravu mostu pod estakádou u čerpací stanice. Nyní v únoru má o termínu jednat rada kraje. Pro pěší by měla komunikace zůstat podle informací radnice průchozí, ale auta budou muset toto místo objíždět po estakádě. Most u bývalé Jitony je totiž v tak špatném stavu, že už je nějakou dobu neprůjezdný.

„Musíme sladit dopravu se všemi objížďkami. Nebude to vůbec jednoduché a to hlavně v souvislosti s otevřením zámku v květnu. Abychom lidi k zámku správně navedli přes střed města,“ řekla starostka Jaroslava Martanová. Město si slibuje od otevření zámku značné posílení cestovního ruchu.  

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena