Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Kontrola šumavských hotelů a penzionů žádné problémy nenašla

ŠUMAVA - 1/2 2021 - 10:34 – Policie vyrazila o víkendu na Šumavu na kontrolu hotelů a penzionů s restauracemi. A vzala si na pomoc i Českou obchodní inspekci.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Policisté a inspektoři se zaměřili na turisticky nenavštěvovanější lokality na Prachaticku a to na Kvildu a Zadov. Ty jsou rájem turistů a lyžařů i v době vládních restrikcí. Zkontrolováno nakonec bylo v sobotu devatenáct penzionů a hotelů s restauracemi. „Policisté při kontrolách nezjistili žádné protiprávní jednání a dále v rámci běžného výkonu služby kontrolují dodržování všech vládních nařízení,“ řekla policejní mluvčí Lenka Krausová.

V poslední době se provozovatelé restaurací a lyžařských středisek začínají proti vládním restrikcím bouřit a v rámci mírnějších forem občanské neposlušnosti je někteří úmyslně porušují. O víkendu celostátní media opět informovala o dalších takových případech.

Na Šumavě se však zatím podle víkendové kontroly zdá, že i když se na ní v zimě turisté na některých místech poněkud přemnožili, vládní restrikce masivněji neporušují. Jediné větší problémy s nimi museli v minulých dnech řešit jen stráži parku, kteří se potýkají s tím, že návštěvníci Šumavy často ignorují návštěvní řád, lezou kam chtějí, a ještě jsou sprostí na strážce (Šumavská ledovcová jezera nejsou kluziště, vyřeší to pokuty?)

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena