Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperská Cihelna je na prodej. Město bude jednat o její koupi

VIMPERK - 28/1 2021 - 9:49 – Vimperské zastupitele čeká v únoru jednání v Cihelně o její možné koupi. Kulturní dům postavený v akci Z je totiž na prodej.  

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Vimperská radnice a majitel Cihelny - podnikatel Milan Straka - jednají o jejím možném prodeji a koupi od loňského jara. Někteří zastupitelé se byli v kulturním domě podívat loni v létě a město si pak nechalo zpracovat odhad ceny. Jeho výsledek ale zatím nezveřejnilo s tím, že ho dostane jako první majitel a zastupitelé. Sejít se mají na neveřejném jednání v Cihelně na konci první poloviny února.

Vedení města se zatím vyhýbá odpovědi na to, jestli by o objekt měla radnice zájem. Na druhou stranu se městské úvahy o využití domu po případné koupi ubírají směrem ke kultuře nebo plesům.

„Ředitel městského kulturního střediska dostal od majitele podklady, abychom věděli, jak je to tam s náklady a hledá eventuální varianty, jak by šlo případně Cihelnu provozovat. Vše je ale zatím otevřené,“ řekla starostka Jaroslava Martanová.

„Ve městě je problém s kapacitou akcí – můžeme využívat Hotel Zlatá hvězda nebo kulturní středisko, ale to je pro některé plesy a akce málo. Cihelna má kapacitu pět set sedících lidí a k tomu má předsálí,“ řekl místostarosta Zdeněk Kuncl.

Zastupitelé budou muset zvažovat kromě ceny také náklady na případné úpravy a provozní náklady. V objektu postaveném v 80. letech v akci Z byl po Listopadu 89 také supermarket. Současný majitel ho pronajímal ke kulturním akcím. Kromě sálu a předsálí disponuje Cihelna také restaurací, prostory v podzemí nebo zahradou s altánem.  

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena