Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatičtí mají letos v plánu dobytí La Manche suchou nohou

PRACHATICE - 27/1 2021 - 15:25 – Prachatičtí senioři zatím nemohou do bazénu, přesto se rozhodli, že se zapojí do VII. mimořádného ročníku štafetového plavání. 

      

   Text a ilustrační foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

"Jde o projekt v rámci celostátního SenSenu, jmenuje se La Manche na suchu, uskuteční se od 1. do 28. února, a to v náhradní disciplíně, kterou místo každoročního plavání letos bude štafetová chůze s holemi i bez," uvedla koordinátorka akce Hanka RH+ Rabenhauptová. Podle jejích slov je patronkou projektu dálková plavkyně a nadšená podporovatelka plaveckých aktivit Senzačních Seniorů Lucie Leišová z Příbrami. Ta například jako první Češka přeplavala 25 kilometrů širokou Gibraltarskou úžinu do Afriky.

"Člověk vždycky potřebuje nějaký cíl. A ten náš bude v tomto případě 221 kilometrů za celé město. Jestli je to hodně nebo málo, to se uvidí. V rámci jednotlivých týmů se pokuste společnými silami každý z vás nachodit 34 kilometrů, tedy jako při plavání přes Lamanšský průliv, ale tentokrát na suchu. Sportujme, udělejme něco pro své zdraví a pohodu, a to i v této nelehké době. Zdolejme La Manche suchou nohou," vyzývá Hanka RH+ Rabenhauptová, která sama už překonala nejednu životní výzvu.

Pro zájemce z řad seniorů jsou připraveny archy, do kterých se budou zapisovat ušlé kilometry, metry, a pak se vše společně za Prachatice odešle. Vy, co do toho půjdete, se ozvěte na její e-mailovou adresu hana.rabenhauptova@mupt.cz.

Prachatičtí senioři se ani v této suchozemské podobě zdravého pohybu určitě neztratí. Z minulých let totiž mají na kontě řadu úspěchů v plavání přes pomyslný kanál La Manche, jednou dokonce doplavali až na bronzový stupínek v celostátním hodnocení. "Každý ať ujde, kolik chce. Hlavní je, aby se lidi hýbali, aby ten lockdown, co mají v hlavě, neměli taky v nohách," dodává Hanka RH+ Rabenhauptová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena