Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Otužilci u Nové Pece ukážou jiný boj s covidem, než je zákaz žít

LIPENSKO - 25/1 2021 - 16:16 – Turistický spolek Lipenska připravuje akci, která bude ukázkou toho, že proti covidu se dá bojovat i jinak než tupými celoplošnými zákazy.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytl Turistický spolek Lipenska

  

Turistický spolek Lipenska připravuje na 27. února akci, která dostala název Covide, nezlob mě. Ten je odvozen od nové společenské hry a spolku jde primárně o propagaci otužování, které zlepšuje tělesnou kondici a také o propagaci regionu kolem Lipna, který těžce ekonomicky trpí kvůli celoplošným vládním zákazům. Restrikce tu doslova zastavují život.

V jeden den se tak do Lipna a Vltavy ponoří stovky otužilců na několika místech. Jedním z nich bude i Nová Pec. „Koronavirus svírá celý svět a zlobí především podnikatele v cestovním ruchu, tedy celý náš turistický region. Ruku v ruce s tím roste popularita otužování, protože zvyšuje imunitu proti virovým nákazám a tedy i proti covidu. My tu nemoc respektujeme, ale nebojíme se jí a nehodláme žít v jejím vězení,“ vysvětlil důvody pro pořádání akce předseda Turistického spolku Lipenska Jiří Mánek.

Spolek navíc při akci spojuje síly s podnikateli v regionu. Železniční dopravce GW Train bude na akci svážet zájemce o otužování svými vlaky z Vimperska a Volarska. Voachery do vlaků se objeví na facebooku akce. A největší český výrobce roušek společnost Batist Medical poskytne účastníkům nanoroušky.

Na akci budou dodržována platná hygienická pravidla a účastníky budou sčítat komisaři pelhřimovské agentury Dobrý den. Kromě Nové Pece se otužování bude konat také v Horní Plané, Černé v Pošumaví, Frymburku, Lipně nad Vltavou, Loučovicích, Vyšším Brodu a Rožmberku nad Vltavou. „Na každém místě bude připraveno zázemí pro účastníky s vyhřívaným stanem pro převlečení, ale budou zde také připraveni profesionální zdravotníci z řad lipenské vodní záchranné služby a Českého Červeného kříže, aby se každý u nás cítil bezpečně. Přesná místa i kontaktní osoby budou na našem webu www.lipensko.cz," řekl Jiří Mánek.

Nedostatek vyžití a omezení otužování a saunování přivádí na Lipensko letos v zimě více otužilců než v minulých letech. Proto například provozovatel přívozu ve Frymburku a otužilec Antonín Labaj instaloval ve Frymburku pro otužilce nedávno na led speciální klec s dřeveným ochozem. Klec umožňuje otužilcům pohodlný vstup do vody a chrání je, aby se nedostali nedopatřením pod led.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena