Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Miroslav Lorenc podpořil ideu víceúčelového hřiště s chlazením

PRACHATICE - 22/1 2021 - 00:00 – Místostarosta Prachatic Miroslav Lorenc se zapojil do diskuse o vybudování zcela nového prachatického zimního stadionu.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Diskusi o vybudování zimního stadionu v Prachaticích otevřel zastupitel Michal Piloušek (ROZHOVOR: Živé Prachatice navrhují pro město zimní stadion). Podle něj jsou na to nyní ideální dotační podmínky. V minulosti řešil myšlenku zimního stadionu i tehdejší místostarosta Robert Zeman a nápad nyní podpořili i prachatičtí atleti (Atletika Prachatice říká: Zimní stadion v Prachaticích ano, ale…), kteří ve stadionu vidí možný přínos pro město, když se zváží a doladí řada s tím souvisejících problémů.

A nyní se do diskuse zapojil i místostarosta Miroslav Lorenc. - V prachatické koalici nejsou rozděleny oblasti, které by měli místostarostové na starosti, a vše nakonec shora zaštiťuje názor starosty, ale Miroslav Lorenc dostává přiděleny projekty hlavně ze sportovní oblasti a jeho slovo tak může vyjadřovat i názor koalice.

A z jeho vyjádření vyplývá, že by mířil zatím cestou víceúčelového hřiště, které by mělo systém chlazení. Zatím je to v Prachaticích tak, že se tu bruslí jen v případě silných mrazů na hokejbalovém hřišti, které ale nemá chlazení a je závislé na počasí. „V Prachaticích chybí uměle zamrazená ledová plocha – kluziště,“ uvedl Miroslav Lorenc pro prachatickoNEWS.CZ. „Na rozdíl od Třeboně, kde funguje zimní otevřené kluziště již řadu let. Právě v Třeboni nás inspirovali a doporučili nám výstavbu multifunkčního hřiště - v zimě kluziště, v létě hřiště - které budují v Dačicích,“ dodal a připojil popis fungování takového hřiště.

Kluziště lze umístit díky rozměrům v jakékoli prostornější části města. Velkou výhodou je, že zamrazovací systém, který brněnská firma používá, je účinný i při teplotách +15 . Dalším plusem je celoroční provoz hřiště. V zimě kluziště, v létě sportoviště. Po zimní sezóně se celá plocha překryje plastovými kazetami. Vznikne sportovní plocha, na které můžeme provozovat všechny možné sporty, aniž by se poškodil zamrazovací systém. Město Dačice investovalo do víceúčelového hřiště (kluziště) kolem 18 mil. korun. Již v minulém roce vypsala Národní sportovní agentura „Výzvu – dotační tituly“, které se týkají jak vybudování nových sportovišť, tak dovybavení stávajících sportovních areálů. Žádosti o dotace se mohou podávat průběžně v roce 2021 až do roku 2022.

„Není důvod, proč se nevydat stejnou cestou jako v Dačicích, pro vybudování multifunkčního hřiště – zimního kluziště, které v Prachaticích chybí,“ uvedl místostarosta Miroslav Lorenc závěrem.  

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena