Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Chcete začít dávat krev? Přijďte na Český Červený kříž

PRACHATICE – 5. prosince 2019 – 15:12 – Prachatická kancelář Českého Červeného kříže (ČČK) připravila den otevřených dveří pro zájemce o darování krve i dárce.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Setkání je naplánováno na středu 11. prosince v době od osmi do šestnácti hodin v sídle prachatického oblastního spolku Českého Červeného kříže v budově prachatické polikliniky. Určeno je jak zájemcům o darování krve, tak dárcům, kteří darují pravidelně. „Na místě bude pro všechny připraveno malé občerstvení a naši pracovníci rádi zodpovědí všechny dotazy. Pro letos oceněné dárce krve, kteří se nemohli dostavit na slavnostní oceňování, budou připraveny medaile Prof. MUDr. Jana Janského a dárky k vyzvednutí,“ řekla ředitelka prachatické kanceláře ČČK Zuzana Pelikánová.

   O den dříve 10. prosince pak vyjede z Prachatic letošní poslední svozový autobus pro dárce krve, který je sveze na českobudějovickou transfuzní stanici. „Svozový autobus vyjíždí v 7:00 z Malého náměstí. Je také možné domluvit si zastávku po cestě, zastavujeme například u Stopařky. Stačí nám jen zavolat nebo včas napsat e-mail,“ doplnila informace Zuzana Pelikánová.

   Bezpříspěvkové dárcovství krve podporují kromě Jihočeského kraje a Ministerstva zdravotnictví ČR také města a obce Prachatice, Vimperk, Volary, Čkyně, Vlachovo Březí, Husinec, Netolice, Lhenice a Hracholusky.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena