Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prudký manévr skončil tragicky. Srážku nepřežila spolujezdkyně

PRACHATICKO - 10/1 2021 - 14:05 – Na hlavním tahu na Vimperk se v neděli u Husince stala tragická dopravní nehoda. Při vyhýbání zvěři tu auto narazilo do propusti.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla POLICIE ČR

  

K nehodě došlo podle dopravních agentur na silnic 145 za Husincem ve směru na Vimperk 10. ledna krátce po poledni. „Prvotním šetřením policisté zjistili, že řidič vozidla Nissan Almera se pravděpodobně vyhýbal zvěři na silnici a strhl vozidlo vpravo. Zde havaroval, narazil do silniční propusti. Řidiče vozidla (nar. 1961) byl po nehodě převezen do nemocnice. Spolujezdkyně z vozidla (nar. 1931) havárii bohužel nepřežila,“ uvedl pro novináře jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Policie musela několik hodin dopravu na místě řídit kyvadlově.

Na místo letěl také vrtulník letecké záchranné služby. „Zdravotnické operační středisko přijalo po dvanácté hodině tísňovou výzvu o dopravní nehodě v Husinci na Prachaticku. K nehodě byly vyslány dvě posádky záchranné služby a vrtulník LZS Jihočeského kraje. Na místě záchranáři poskytovali přednemocniční neodkladnou péči ženě staršího věku s těžkými zraněními. Bohužel i přes veškerou naši snahu a resuscitační péči žena svým vážným zraněním podlehla,“ uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena